Ali Koç Kimdir?

Ali Koç Kimdir?
Fenerbahçe Spor Kulübü’nün başkanlık koltuğuna oturmasının ardından tüm gözlerin çevrildiği Ali Koç, birçok vatandaş tarafından merakla araştırılan isimlerin başında gelmektedir.

Fenerbahçe Spor Kulübü’nün başkanlık koltuğuna oturmasının ardından tüm gözlerin çevrildiği Ali Koç, birçok vatandaş tarafından merakla araştırılan isimlerin başında gelmektedir. Aziz Yıldırım’ın uzun süren başkanlık döneminin ardından görevi bırakmasıyla yeni başkan olarak seçilen Ali Koç, Fenerbahçe Spor Kulübünde daha önceden başkan yardımcısı olarak da görev yapmaktaydı. As başkanlığa yükselmesinin ardından milyonlarca taraftar tarafından en çok merak edilen konular olan; Ali Koç kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır ve kariyeri nedir gibi sorulara yazımızda cevap bulabilirsiniz.

Ali Koç Kimdir Kaç yaşında?

Ali Koç, 2 Nisan 1967 yılında İstanbul’da doğmuştur. Babası Rahmi Koç’un oğulları arasında en küçüğüdür. Ömer Koç ve Mustafa Koç adında iki ağabeye sahiptir. Ali Koç İstanbul’da doğmasına rağmen eğitim hayatına İngiltere’de başlamıştır.

Londra’da yer alan Harrow School’dan 1985 yılında mezun olan Ali Koç, 1989 yılında da Amerika Birleşik Devletleri’nde Houston Teksas’ta yer alan Rice Üniversitesi’ni başarıyla tamamladı. Yüksek lisansını da yine ABD’de Boston Masssachusetts Harvard Üniversitesi’nde tamamlayarak Türkiye’ye dönüp Koç Holding’e katıldı. Koç Holding AŞ’nin yönetim kurulu üyesi olarak kurumsal iletişim başkanlığı görevini üstlendi.

Takvimler 1990 senesini gösterdiğinde Amerika Birleşik Devletleri’nde yer alan JP Morgan New York şirketinden staja başladı. Bunun ardından 1990 ve 1991 seneleri arasında yine ABD’de faaliyetlerde bulunan Amerikan Express Bank adlı şirkette Yönetici Yetiştirme Programı’nda aktif bir rol üstlenerek kariyer gelişimine devam etti.

Ali Koç 2006 yılından bu yana Koç Holding AŞ kurumsal iletişim ve bilgi grubu başkanlığı görevini sürdürmektedir. 2008 senesinden beri de Koç Holding AŞ Yönetim Kurulu Üyesi olarak kurum içindeki vazifelerine devam etmektedir. Ayrıca 2009 yılından günümüze de Tüpraş yönetim kurulu üyeliğine sahiptir.

Son olarak Ali Koç ve eşi Nevbahar Demirağ 21 Ekim 2005 yılında dünya evine girmişlerdir.

Ali Koç ve Fenerbahçe Spor Kulübü

Ali Koç ve ağabeyi Mustafa Koç, 1907 Fenerbahçe Derneği’nin kuruculuları arasında yer almaktadır. Fenerbahçe Spor Kulübü’nde de iki dönem yöneticilik geçmişi bulunan Ali Koç 2018 Haziran ayında yapılan seçimlerle Fenerbahçe başkanı oldu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.