Emekli ve Memura Temmuz Zammı Yolda! Kim Ne Kadar Zam Alacak?

Emekli ve Memura Temmuz Zammı Yolda! Kim Ne Kadar Zam Alacak?
Ülkemizde bulunan milyonlarca emekli ve memur, gözünü ve kulağını Temmuz ayına dikmiş durumda. Zira Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan nisan ayı enflasyon oranı rakamlarının ardından emekli ve memur aylıklarına temmuz ayı itibarıyla zam yapılması bekleniyor. Vatandaşlar tarafından son dönemde en çok araştırılan konular arasında yer alan emekli ve memur maaşlarına temmuz ayında yapılacak olan zam hakkında bilinmesi gereken tüm detaylar yazımızda yer alıyor.

Emekli ve Memura Temmuz Zammı Yolda! Kim Ne Kadar Zam Alacak?

Ülkemizde bulunan milyonlarca emekli ve memur, gözünü ve kulağını Temmuz ayına dikmiş durumda. Zira Türkiye İstatistik Kurumu ( TÜİK) tarafından açıklanan nisan ayı enflasyon oranı rakamlarının ardından emekli ve memur aylıklarına temmuz ayı itibarıyla zam yapılması bekleniyor. Vatandaşlar tarafından son dönemde en çok araştırılan konular arasında yer alan emekli ve memur maaşlarına temmuz ayında yapılacak olan zam hakkında bilinmesi gereken tüm detaylar yazımızda yer alıyor.

TÜİK tarafından açıklanan nisan ayı enflasyon rakamlarının ardından gözler temmuz ayında emekli ve memur maaşlarına yapılacak olan zamma çevrildi. Ülkemizde yaklaşık 12 milyon emekliyi yakından ilgilendiren temmuz ayı zam oranı hakkında vatandaşlar araştırma yapmayı sürdürüyor. Son dönemde enflasyonun giderek artması ve hayat pahalılığıyla beraber alım gücünün düşmesinin ardından emekli ve memur vatandaşlar rahat bir nefes almanın hayalini kuruyor. Temmuz ayında gerçekleşmesi planlanan emekli ve memur aylıklarına yapılacak olan zammın ne kadar olduğuna dair detaylı bilgileri yazımızın devamında bulabilirsiniz.

Maaşlara Yapılacak Zam Ne Zaman Açıklanacak?

Temmuz ayı itibarıyla kesin olarak yapılması planlanan emekli ve memur aylıklarına zammın ne zaman açıklanacağına dair araştırmalar devam ediyor. Milyonlarca vatandaş gözünü ve kulağını bu habere dikmiş bekleyişini sürdürüyor. Son olarak yapılan araştırmaların ardından nisan ayının enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte maaşlara yapılacak olan zam oranı yurttaşlar tarafından daha çok sorgulanmaya başladı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan nisan ayı enflasyon rakamının, aylık % 1,69 oranında artış yaşadığı görüldü. Bu artışın üzerine önce toplu sözleşmemasasında memurlar için temmuz ayında % 5 zam ve ilk 6 aylık enflasyonda % 4’ü aşması durumunda fark verilmesi kararlaştırılmıştı. Ancak emekli aylıkları hakkında henüz bir gelişme yaşanmadı. Çünkü emekli maaşlarında her yıl ocak ve temmuz aylarında belirlenen enflasyon oranına göre düzenleme yapılıyor. Bu nedenle milyonlarca emekli ve memur vatandaş 2019 yılının temmuz ayında gerçekleşecek olan zam oranını merak etmeye devam ediyor. Edinilen bilgilere göre söz konusu zam oranının 3 Temmuz tarihinde açıklanması bekleniyor.

Temmuz Ayında Maaşlara Zam Oranı Ne Kadar?

SSK ve BAĞKUR’a tabi olan emekli vatandaşların zam oranlarının 3 Temmuz 2019 tarihinde netlik kazanması bekleniyor. Bununla birlikte SSK ve BAĞKUR kurumlarına bağlı olan vatandaşlara %6 oranında zam yapılacağı ifade edildi. Bununla birlikte memur emeklisi olan vatandaşlara ise TÜİK’in açıklamış olduğu enflasyon farkı ile % 7 oranında zam yapılmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Zam Oranları Maaşlara Nasıl Yansıyacak?

Milyonlarca vatandaşın gözünü kulağını diktiği haberin netleşmesi durumunda ortaya çıkacak olan emekli aylığı tablosu da en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. 3 Temmuz 2019 tarihinde açıklanması beklenen zam oranlarının ardından maaşlarının ne kadar olacağı hakkında bilgi sahibi olmak isteyen yaklaşık 12 milyon kadar emekli, internet üzerinden bu konuyla ilgili olarak araştırma yapmayı sürdürüyor.

Söz konusu zam oranlarının uygulanması durumunda emekli maaşlarında şu şekilde bir değişiklik olması ön görülüyor:

Memur emeklisinin maaşı 166,57 lira artarak, 2 bin 546 lira 16 kuruşa yükselecek. Esnaf emeklileri ise maaşlarında 95,72 lira artış görecek. Bunun akabinde ise emekli aylıkları bin 691 lira 2 kuruş olarak belirlenecek. BAĞKUR’a bağlı olarak emekli olan vatandaşların ise emekli maaşlarında 71,38 lira artış yaşanarak, maaşları bin 260 lira 97 kuruşa yükselecek.

SSK’lı Emeklinin En Düşük Maaşı Ne Kadar Olacak?

Sosyal Sigortalar Kurumu’na bağlı emekli vatandaşların en düşük maaşında her zaman olduğu gibi 2000 yılı hesap noktası olarak alınacak. Buna göre 2000 yılından önce SSK’dan emekli olan vatandaşların maaşları 109,09 lira artış göstererek bin 927 lira 27kuruş olacak.

Öte yandan 2000 yılından sonra SSK’dan emekli olan vatandaşların emekli aylıkları ise 67,52 lira artış gösterecek. Bu artışın ardından SSK’lı emeklinin en düşük maaşı bin 193 liraya çıkmış olacak.

Memura Temmuz Ayında Enflasyon Zammı

Pek çok vatandaş memur emeklisi maaşlarına yapılacak olan temmuz ayı enflasyon zammını merak ediyor. Emekli maaşlarının yılın ilk zammı için 6 aylık enflasyon tahminine göre temmuz ayı itibarıyla % 11,15 oranında zam yapılması öngörülüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.