Çankaya Belediyesi Mart ayına sanat dolu bir giriş yapacak

Çankaya Belediyesi Mart ayına sanat dolu bir giriş yapacak
Kültür-sanat etkinlikleri ile Başkentin merkezi olan Çankaya, Mart ayında da birçok etkinliğe ev sahipliği yapacak.

Çankaya Belediyesi, Kalben, Şükriye Tutkun ve Meltem Cumbul konserleri, Derya Alabora ve Deniz Çakır'ın "Beyaz" adlı tiyatro oyunu, Dünya Şiir Günü - Nazım Hikmet Etkinliği ile "Patolojinin Büyülü Dünyası gibi çeşitli sergileri Çankayalılarla buluşturacak.

Çankaya Belediyesi kültür sanat etkinlikleriyle Ankara’nın merkezi olmaya Mart ayında da devam ediyor. Başkent'te sanata desteğini artırarak sürdüren Çankaya Belediyesinin kültür-sanat merkezlerinde, sanatseverleri yine dopdolu yeni bir ay bekliyor. Resim ve fotoğraf sergilerinden söyleşilere, konserlerden tiyatro gösterilerine kadar sanatın birçok dalının sergileneceği Mart ayında Ankaralılar yine sanata doyacak.

8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ ETKİNLİKLERİ

Çankaya'da Mart ayı Dünya Kadınlar Günü etkinlikleriyle başlayacak. Dopdolu bir 8 Mart programı hazırlayan Çankaya Belediyesinin etkinlikleri, 2 Mart'ta açılacak "Tanzimat'tan Cumhuriyete Kadın" başlıklı fotoğraf sergisiyle başlayacak. 10 Mart'ta kadar açık kalacak sergide çağdaşlık ve gelişmişlik temelinde kadınlarımız dönem fotoğrafları sanatseverlerle buluşacak.

MELTEM CUMBUL KUĞULUPARK'TA

8 Mart Dünya Kadınlar Günü ve "Farkındalık Ayı Etkinlikleri" kapsamında Çankaya üç önemli kadın sanatçıyı da konuk edecek. 4 Mart'ta Şükriye Tutkun ve 6 Mart'ta Kalben konserleri Yılmaz Güney Sahnesi'nde gerçekleşecek. 8 Mart'ta ise Meltem Cumbul söyleşi ve konseriyle Kuğulupark'ta Başkentli sanatseverlerle bir araya gelecek.

DERYA ALABORA VE DENİZ ÇAKIR'IN 'BEYAZ'I

2018 yılının en iyi tiyatro oyunları arasında gösterilen ve Derya Alabora ile Deniz Çakır'ın sahnelediği "Beyaz" adlı oyun da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında Çankayalılarla buluşacak. Hayatını evinden uzakta, kendi isteğine göre yaşayan abla ve hayallerini gerçekleştiremeyen kız kardeşin geçmişleriyle hesaplaşmasını aktaran oyunu ünlü Fransız yazar Emmanuelle Marie yazdı. Özen Yula’nın yönettiği oyun, 5 Mart'ta Çankaya Belediyesi Yılmaz Güney Sahnesi'nde sanatseverlerin karşına çıkacak.

8 MART TEMALI DİNLETİ VE SERGİLER

Tiyatro ve konserlerin yanı sıra 4 Mart'ta Ankara Kadın Ressamlar Derneği'nin 49. Yıl Geleneksel Sergisi, 5 Mart'ta Kadın Temalı Şiir Dinletisi ve Şef Ayşe Taş Konseri Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde, 7 Mart'ta Toplumsal Cinsiyet Eşitsizliği ve Şiddet Belgesel Fotoğraf Çalışması Galeri Çankaya'da Başkentlilerle buluşacak.

PATOLOJİNİN BÜYÜLÜ DÜNYASI

Mart ayındaki en ilginç sergilerden biri de Patoloji Dernekleri Federasyonu'nun Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde 15 Mart'ta açacağı "Patolojinin Büyülü Dünyası" sergisi olacak. Hastalardan alınan hücresel düzeydeki örneklerin, mikroskoplarda yansıyan mikrofotografilerinin sergileneceği etkinlik, 27 Mart'ta kadar Çankayalıların beğenisine sunulacak.

DÜNYA ŞİİR GÜNÜ VE NAZIM HİKMET

22 Mart'ta ise Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve Çankaya Belediyesi işbirliğinde Dünya Şiir Günü, Nazım Hikmet Etkinliği'yle kutlanacak. Çağdaş Sanatlar Merkezi'ndeki etkinlikte usta şair Nazım Hikmet, destansı şiiri 'Kuvayi Milliye'nin 100. yılında şiir, müzik ve yaşamından kesitlerin yer alacağı belgesel gösterimiyle anılacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.