Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna oldu

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna oldu
ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ TOPLANTISINDA YAPILANSEÇİMİN İLK TURUNDA, 136 ÜYENİN 104'ÜNÜN OYUNU ALANMUSTAFA TUNA, ANKARA’NIN YENİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYEBAŞKANI OLDU.

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında yapılan seçimin ilk turunda, 136 üyeden 104'ünün oyunu alan Doç. Dr. Mustafa Tuna, Ankara’nın yeni büyükşehir belediye başkanı oldu.

28 Ekim’de görevinden istifa eden Melih Gökçek’ten boşalan görev için bugün yapılan ve toplam 136 oyun kullanıldığı seçim sonucunda, Doç. Dr. Mustafa Tuna'nın Başkanlığı için verilen teklife 104 kabul, 29 boş ve 3 geçersiz oy çıktı.

Meclis Başkanvekili Ali İhsan Ölmez başkanlığında gerçekleştirilen oylamanın ardından, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na seçilen Doç. Dr. Mustafa Tuna , Meclis kürsüsünden kısa bir konuşma yaptı.

Doç. Dr. Tuna, “ Beni bu göreve adaylık noktasında layık gören, başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, partimizin genel merkez yöneticilerine, İl teşkilatlarına, siz değerli meclis üyesi arkadaşlarıma ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi. Başkan Tuna, konuşmasına şöyle devam etti:

“Bugün yapılan bu seçimle de şahsıma gösterdiğiniz bu güvene layık olmaya, sonuna kadar gayret edeceğimi belirtmek istiyorum.

Destekleriniz için ayrı ayrı çok teşekkür ediyorum. Değerli arkadaşlarım inşallah bundan sonra da hep beraber Ankaramıza hizmetler noktasında ele ele vererek birlikte çalışmayı düstur edineceğiz.

Bütün kişi ve kurumların, herkesin görüş ve kanaatleri, şehrimizin daha iyi noktalara gelmesi noktasında çok önemlidir. Akıl bedava, benim herkesin aklına ihtiyacım var. Dolayısıyla ortak akılla, güzel hizmetlere vesile olacağımıza inanıyorum.. Tabii temel prensibimiz; dürüst, şeffaf ve adil yönetim bu anlayışla hiç kimseye farklı muamele yok… Kimseye zulüm de yok… Bizim uygulamalarımız bu yöndedir. Bu yönde sizlerin de desteklerini her zaman yanımda göreceğime inanıyorum. Ben tekrar, bana olan güveninize, oylarınıza layık olmaya çalışacağım. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Sağ olun, var olun Allah'a emanet olun.”

-BAŞKAN TUNA, MÜHRÜNÜ ÖLMEZ'İN ELİNDEN ALDI

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı makamında gerçekleştirilen devir teslim töreninde de Başkan Tuna, Büyükşehir Başkanlık mührünü, Meclis Başkanvekili Ali İhsan Ölmez’in elinden aldı. Tuna, ardından da Sincan Belediye Başkanlığından istifa dilekçesini imzaladı.

Başkanvekili Ölmez, mührü teslim etmeden önce, yeni bir dönem başladığına işaret ederek, "Yeni ve iyi şeyler, daha güzel şeyler yapmak gibi mükellefiyetimiz var. Dua ve desteklerimizle kendisine yardımcı olmak için imani görevimiz var. Hayırlı uğurlu olsun” diyerek mührü teslim etti.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna da “Sayın Başkanımızın da ifade ettiği gibi, değerli meclis üyelerimizin oylarıyla yeni belediye başkanı olarak seçildim. Bu görevi en güzel şekilde, hep beraber, ortak akılla yerine getireceğimize inanıyorum” dedi.

Konuşmaların ardından, Başkan Tuna’ya, Meclis Başkanvekili Ali İhsan Ölmez ile AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Yıldız tarafından çiçek takdim edildi.

Devir teslim töreninde, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, Genel Sekreteri Fatih Şahin, bazı Ankara milletvekilleri ile ilçe belediye başkanları da yer aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.