15 Temmuz Gazileri; Diriliş ve Direniş adlı programda buluştu

15 Temmuz Gazileri; Diriliş ve Direniş adlı programda buluştu
Ankara 15 Temmuz Gazileri ve Şehit Yakınları Derneği ve Mamak Belediyesi 15 Temmuz’da yaşanan hain darbe girişimini unutturmamak için ortaklaşa bir program düzenledi.

Ankara 15 Temmuz Gazileri ve Şehit Yakınları Derneği ve Mamak Belediyesi 15 Temmuz’da yaşanan hain darbe girişimini unutturmamak için ortaklaşa bir program düzenledi. Düzenlenen ‘Direniş ve Diriliş’ adlı programda Kızılcahamam Swiss International Kızılcahamam’da bir araya gelen 15 Temmuz’un kahraman gazileri ve şehit aileleri o gece yaşadıklarını anlattı. Zaman zaman duygusal anların yaşandığı programa Kızılcahamam HSYK Başkan Vekili Metin Yandırmaz,Kaymakamı Mehmet Yıldız, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Ankara 15 Temmuz Ankara Gazileri ve Şehit Yakınları Derneği Başkanı Ferhat Emre ve çok sayıda davetli katıldı. Saygı duruşu, İstiklal Marşı, Kuran Tilaveti ve salalarla başlayan programda 15 Temmuz gecesi yaşananların yer aldığı sinevizyon gösterisi sunuldu. Programın açılışında bir konuşma yapan Ankara 15 Temmuz Gazileri ve Şehit Yakınları Derneği Başkanı Ferhat Emre, “Darbeleri tarihe gömdüğümüzü göstermek için bu programı düzenledik. Bu millet o gece adeta ölümü öldürerek ismini tarihe yazdırdı” dedi.

15 Temmuz bir destandır

Programda bir konuşma yapan Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, milletlerin tarihinde bir çok zaferlerin olduğunu dile getirerek, “Çanakkale Zaferi ve Kurtuluş Savaşı olduğu gibi 15 Temmuz’da bir destandır. Cumhurbaşkanımız siz sokaklara çıkın biz ölümüne varız dedikten sonra bu millet sokaklara çıktı. O gece Mamak’tan hareket ederek Kızılay istikametinde hareket eden 4 tankı da bizler ilçe teşkilatımızın önünde durdurduk. Hain terör örgütü FETÖ’nün bu milletin dini duygularını sömürerek neler yaptıklarını hepimiz biliyoruz. FETÖ’de, PKK’da, DAEŞ’te Türkiye’nin önünü kesmek için ortaya çıkmış örgütlerdir ancak bu millet bu örgütlere pirim vermedi, vermeyecek. Meclisten geçip Nisan’da bu milletin önüne gelecek olan referandum sandığından ‘Evet’ çıktığı zaman umutlarının kesileceğini çok iyi biliyorlar. Bu milletin geçmiş tarihine bakıldığı zaman bölünmeden dolayı, koalisyondan dolayı enerji kaybettiğini görüyoruz. Bu referandum ile o olay bitirilecek. Biz hiç durmadan bu mücadeleye devam edeceğiz. Bizim gelecek bir neslimiz var. Onlara çok daha güzel güçlü bir Türkiye bırakmak zorundayız” şeklinde konuştu. Programda bir konuşma yapan Kızılcahamam Kaymakamı Mehmet Yıldız, “15 Temmuz destanını sizler yazdınız. Sizlere minnettarız” dedi.

15 Temmuzun sembolleşen isimleri de programa katıldı

Programa 15 Temmuz’da darbe girişiminin ilk anında tepki vererek sembol haline gelen isimlerden tankların önüne yatan Metin Doğan, Boğaziçi Köprüsü’nde tanklara karşı tek başına direnen Safiye Bayat, darbecilerin kullandığı tankı ele geçirerek kullanmaya başlayan Mehmet Köse gibi sembolleşen isimler katıldı.

O gece yaşadıklarını anlattılar

Programda konuşma yapan gaziler o gece yaşadıklarını dile getirdi. Ankara’daki gazilerden olan etrafında Gazi Nine olarak anılmaya başlayan 61 yaşındaki Mine Özer, “Bizler 15 Temmuz’u onların başlarına geçirdik. Cumhurbaşkanımız üstümüzdeki ölü toprağını silkeledi ve yeni Nene Hatunlar, Seyit Onbaşılar çıkardı” dedi. Programda Mamaklı Şehit Hasan Altun’un kızı Adile Eviz babasına yazdığı mektubu okudu.

En genç gazide şiir okudu

Programda, hain darbe girişiminde darbeci askerlerin karşısına dikilerek 15 Temmuz’un en geç gazisi olan 8 yaşındaki Batuhan Çetiner’in okuduğu şiir salonu alkışlara boğdu. Programa katkılarından dolayı Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül ve Güven Asfalt AŞ. Başkanı Gürkan Dölekli’ye plaket takdim edildi. Program mehter takımının gösterisiyle son buldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.