Mamak Belediyesi Kent Tiyatrosu, yeni yılda dört oyunla görücüye çıkacak

Mamak Belediyesi Kent Tiyatrosu, yeni yılda dört oyunla görücüye çıkacak
“Çocuklara Masallar”, “Ayı”, “Bir Evlenme Teklifi” ve “Dikkat Trafik” adlı oyunlarla seyirciyi tiyatroya doyuracak olan Kent Tiyatrosu, 5 Ocak’tan itibaren her cumartesi saat 15.00’de Mamak Kültür Merkezi Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde seyirciyi selamlayacak

Amaçlarının Mamaklılara kültür hizmeti sunmak olduğunu vurgulayarak, sanatın her dalını desteklediklerini kaydeden Mamak Belediye Başkanı MesutAkgül; "Hedefimiz, tiyatro eğitimi alan kursiyerlerin ilerde büyük sanatçı olması ve Mamak'a gurur yaşatmasıdır" dedi.

Bu oyunlar kaçmaz

Kent Tiyatrosu yeni yılın ilk haftasıçocuklara özel olarak hazırladığı “Çocuklara Masallar” adlı kolaj çalışması ile sahneye çıkacak. Meddah eşliğinde Keloğlan, Dede Korkut, Nasrettin Hoca ve ninelerimizin anlattığı masallardan oluşan “Çocuklara Masallar” çocuklara sahnede masal kahramanı olma fırsatı da sunarak farklı bir deneyim de yaşatıyor.Oyunu izlemeye gelen çocuklarsahneye çıkarak, masal kahramanlarından birini doğaçlamaolarak canlandıracak. İkinci hafta seyircilerle buluşacak oyun iseAnton Çheov’un iki oyunu “Ayı ve Bir Evlenme Teklifi”. İkisi de komedi tarzında olan oyunlardan ilki ‘Ayı’ isimli oyun. Oyunda, Bayan Elena Ivanovna Popova ile alacaklı olarak kapıya dayanan Grigori Smirnov arasındaki diyaloglardan oluşuyor ve Smirnov’un kendisini ayıya benzeten Bayan Elena’ya düelloları esnasında âşık olmasıyla ortaya çıkan komik durum anlatılıyor. Kent Tiyatrosu’nun sahnelediği bir diğer oyun da ‘Bir Evlenme Teklifi’. Natalia’ya evlenme teklifi etmek üzere olan Lomov, evlenme teklifi esnasında kendisini bir türlü içinden çıkamadığı birbirinden alakasız hikayeleri anlatırken bulmasını konu alıyor. Kent Tiyatrosu’nun gençlere mesaj vermek amacıyla iş ve trafik kazalarını, ilk yardımın önemini ve trafik bilincinin kazanımlarını ele alacak olan “Dikkat Trafik” adlı oyunda ekibin sahneleyeceği son oyun.20 kişilik oyuncukadrosuyla seyirciyle buluşacak “Dikkat Trafik”ile gençlerin bilinçlendirilmesi amaçlanıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.