Bugge Wesseltoft Salon sahnesinde

Bugge Wesseltoft Salon sahnesinde
Salon Şubat ayının ilk haftasında cazı yeniden keşfeden tınılarıyla Bugge Wesseltoft ve ekibini sahnesine konuk ediyor.

Cazı yeniden keşfeden tınılarıyla Bugge Wesseltoft ekibiyle sahnede/1 & 2 Şubat, Çarşamba & Perşembe, 21.30

Norveçli caz piyanisti ve bestecisi Bugge Wesseltoft’un ikonik elektronik caz projesi olarak hayata geçen Bugge Wesseltoft’s New Conception of Jazz, iki gece üst üste Salon’da. 90’ların başında “caz için yeni bir konsept” üreten müziğin dahi çocuğu Bugge Wesseltoft, üyeleri sürekli değişen grubuyla 10 seneden fazla süredir çıktığı dünya turneleri, 400’den fazla konser ve beş albümden sonra uzun bir sessizliğe çekildi. 2016’da grubun yirminci yılını kutlayan ekip, bunu ihtişamlı bir geri dönüşle süslemeye karar verdi ve kulaklarımızın pasını silmek için yola çıktı. Norveç’in gelecek vaat eden en iyi müzisyenleri olarak tanımladığı, saksofonda Marthe Lea, gitarda Oddrun Lilja Jonsdottir, altyapılarda Sanskriti Shrestha ve davul ve vokallerde Siv Øyunn Kjenstad’dan oluşan yeni ekibiyle, “You Might Say”, “Existence” ve “Change” gibi çok sevilen şarkılarıyla şimdi Salon’da hayranlarıyla buluşacak. Konserin biletleri masa 60 TL, ayakta (tam) 40 TL, öğrenci 30 TL olmak üzere olmak üzere Biletix satış kanalları ve hizmet bedeli olmadan İKSV ana gişeden temin edilebilir.

Akıllardan çıkmayacak distorsiyonlar, duvarları sarsacak davul ritimleriyle The Ringo Jets’te beden buluyor/3 Şubat Cuma, 22.00

İstanbul’un bağrından rock’n roll grubu The Ringo Jets, 2012’de dinleyici ile tanıştı. İki gitar bir davulla rock’n roll’dan vazgeçemeyenleri hayal aleminde bir gezintiye çıkaran The Ringo Jets, Gezi göndermeli klibiyle saygı kazandı. Barselona’nın Primavera festivalinde sahne alarak hakettikleri övgüyü alan grubun üç üyesi de vokal yapıyor, izleyicisine dolu dolu bir rock’n roll ziyafeti yaşatıyor. grubun Prodüktörleri Tommaso Colliva Grammy ödülüyle taçlandırıldığı rock’n’roll’un yerli isimleri arasında takdir almaya hak kazanan The Ringo Jets, Türkiye’nin fantastik genç rock’n’roll neferlerini aynı çatı altında toplayan Tantana Records ile beraber özlenilen bir rock gecesinde onlarla tek bir ağızdan parçaları seslendirmeye çağırıyor. The Ringo Jets öncesinde Salon’da Bakırköylü rock’n roll grubu Kozmik Yıkım sahne alacak. 2016’da yayımladıkları EP’leri “Semt Drugs & Rock’n Roll” ile umulmadık bir anda belirdiler. “Kendimizde Değiliz”, “Asık Yüzün” gibi sözünü hiç esirgemeyen parçalarıyla takdir edilen Kozmik Yıkım ve The Ringo Jets konserinin biletleri ayakta (tam) 35 TL, öğrenci 25 TL olmak üzere olmak üzere Biletix satış kanalları ve hizmet bedeli olmadan İKSV ana gişeden temin edilebilir.

Beyrut’tan günlük olaylardan feyz alan parçalarıyla hayata meydan okuyan bir grup: The Wanton Bishops/4 Şubat Cumartesi, 22.30

Beyrutlu blues, garage rock grubu The Wanton Ships, Beyrut'ta bir blues barın önünde gerçekleşen kavganın ortasında tanıştılar. Arkadaşlıklarını kavga sonrasında içtikleri birkaç kadehe bağlayan Nader ve Eddy tarafından kurulan grup, The Black Keys ve Black Rebel Motorcycle Club ile birlikte garage rock’ın yeniden doğuşunda en büyük rol oynayan ve Orta Doğu’dan çıkan en önemli grup olarak tanımlandı. Fransa, Türkiye ve İsveç’te muazzam bir hayran kitlesi edinen The Wanton Bishops, günlük olaylardan, aşk ve onun yokluğundan ve yalnızlıktan bahsettikleri tuşesi yüksek şarkılarıyla dinleyen herkesi dans ettirdiler. Sevmekten asla bıkmadıkları İstanbul’da çok özledikleri hayranlarıyla buluşmak üzere Salon’a geliyorlar. Konserin biletleri ayakta (tam) 50 TL, öğrenci 40 TL olmak üzere olmak üzere Biletix satış kanalları ve hizmet bedeli olmadan İKSV ana gişeden temin edilebilir.

Bilet Bilgileri

Etkinliklerin biletleri, Biletix satış kanalları ve hizmet bedeli olmadan İKSV ana gişeden temin edilebilir.(İKSV ana gişesi Pazar hariç her gün 10.00-18.00 saatleri arasında açıktır.)

Öğrenci biletleri ana gişe İKSV'den temin edilebilir, etkinlik kapasitesi el verdiği sürece öğrenciler sınırsız sayıda indirimli bilet satın alabilirler.

Salon etkinliklerinde Vodafone Red ve Vodafone FreeZone üyelerine bir bilet alana ikinci bilet hediye.

Lale Kart sahipleri %25’e varan indirimlerden yararlanabilirler. Ayrıca Lale Kart’ın en genç kategorisi Mavi Lale Kart ile siz de İKSV'yi destekleyebilir, tüm Salon İKSV etkinliklerinde %10 indirimden yararlanabilirsiniz. Mavi Lale Kart yalnızca 50 TL. Ayrıntılı bilgi için: lalekart.org

Salon İKSV’de bu sezon da %100 Müzik konseptinde düzenlenecek konserler ile Garanti Bankası sponsorluğunda gerçekleşecek Garanti Caz Yeşili konserleri de izleyicilerle buluşacak.

MasterCard da Paha Biçilemez İstanbul programı kapsamında Salon etkinliklerine katkıda bulunuyor.

Salon, takipçileri için BiTaksi işbirliğiyle dönüş yolunu kolaylaştırıyor. Konserler sonrasında taksi kullanmak isteyen takipçiler kredi kartı ödemelerinde 20TL değerindeki BiTaksi kuponu alabilecekler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.