Başkent Tiyatroları "Drama Akademi” kurslarına yoğun ilgi var

Başkent Tiyatroları "Drama Akademi” kurslarına yoğun ilgi var
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BAŞKENT TİYATROLARI BÜNYESİNDEAÇILAN “DRAMA AKADEMİ” KURSUNDA, 2017-2018 SEZONUNDA 380 SANATÇI ADAYINA EĞİTİM VERİLECEK..

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkent Tiyatroları, yeni sezonda iddialı yapımlarla perdelerini açarken, oyunculuk kurslarına gösterilen ilgi nedeniyle de kursiyer sayısında rekora koşuyor.

Başkent Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Tahir İkiler,2017-2018tiyatro sezonunda, Başkentlilere birbirinden güzel oyunlar sergileyeceklerini ifade ederken, oyunculuk kurslarıyla da yeni yeteneklere eğitim imkanı tanındığını söyledi.

Kendi yetiştirdiği öğrencileriyle 23 yıldır perdesini açık tutan Başkent Tiyatrosu’nun, bir çok şehir tiyatrosuna örnek olarak yoluna devam ettiğini belirten İkiler, 6-15 yaş aralığındaki çocukların eğitim aldığı “Drama Akademi”kurslarına, bu yıl yoğun başvuru olduğunu söyledi. İkiler,“Kurslarımızdan, tiyatro sanatına meraklı olan, mümkün olduğunca çok çocuğumuzun eğitim almasını sağlamaya çalışıyoruz. Geçtiğimiz yıl 12 sınıfla toplam 260 öğrenciye eğitim verdik. Bu yıl gelen yoğun talep üzerine, sınıf sayımızı 18’e, öğrenci kapasitemizi de 380'e çıkardık”dedi.

Drama Akademi kurslarında, oyuncu adaylarının 2 yıl süreyle eğitim aldığını ifade edenİkiler,"Öğrencilerimizden her yıl en az 80'ini mezun ederek, tiyatromuz bünyesindeki oyunlarda görev almasını sağlıyoruz"dedi.

Başkent Tiyatroları’nın, 17 yaş üzeri tiyatroseverler için deTiyatro ve Kamera Arkası Oyunculukkursları açtığını kaydeden İkiler, farklı yaş gruplarında açılan kurslarda eğitimlerini tamamlayan bir çok yetenekli oyuncunun da tiyatronun profesyonel kadrosunda görev aldığını kaydetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.