Atatürk Orman Çiftliği Ankara

Atatürk Orman Çiftliği Ankara
Atatürk Orman Çiftliği Ankara, atatürk orman çiftliği ankara nasıl gidilir, atatürk orman çiftliği ankara kokoreç, atatürk orman çiftliği restoranları

Atatürk Orman Çiftliği Ankara

1925 yılında Ankara’da Atatürk’e ait olan geniş bir arazi üzerinde kurulan Atatürk Orman Çiftliği zamanla çevresinde bulunan topraklarında satın alınmasıyla bugünkü görünümüne kavuşturulmuştur. Türk tarımına öncülük etmek üzere kurulan bu çiftlik Atatürk önderliğinde geliştirilmiş ve daha sonra hazineye bağışlanarak devlete ait bir kurum haline getirilmiştir.

Atatürk Orman Çiftliği 102.000 hektar alana sahip yüzölçümü ile Ankara’nın önemli yeşilliğine ve doğal sit alanına sahip bir yeridir. Atatürk Orman Çiftliğine yapılacak ziyaretlerde;

İle doğa ile iç içe yürüyüşler yapılabileceği gibi Ankara’nın stresinden kurtularak sakin bir gezintiye çıkılabilir.

Atatürk Orman Çiftliğinin Tarihi

Atatürk’e ait olan topraklar üzerinde kurulan ve Türk tarımının ve hayvancılığının geliştirilmesine katkı sunan Atatürk Orman Çiftliği hikayesi ile de günümüze ışık tutmaktadır. 1937 yılında mülkiyetini hazineye devreden ulu önder tarafından geliştirilen ve Ankara’nın el değmemiş doğasını da içeriğinde barındıran bu geniş alanda hayvanat bahçesi, tarihi Karadeniz havuzu, devlet mezarlığı gibi yapılar doğal görünümü koruyarak bugüne kadar ulaşmıştır.

2013 yılında bakıma alınan Türkiye’nin en büyük hayvanat bahçesinin de önümüzdeki günlerde hizmete açılması beklenmektedir.

Atatürk Orman Çiftliği özellikle Ankaralıların piknik yapabilecekleri yemyeşil kamelyaları ve tertemiz doğasıyla Gazi Piknik Alanı başta olmak üzere birçok gezi yerinden oluşmaktadır. Geceleri bile kuyruklar görebileceğiniz Atatürk Orman Çiftliği kokoreç ise Ankaralılar tarafından oldukça bilinmektedir.

Atatürk Orman Çiftliği Giriş Ücreti

Atatürk Orman Çiftliği giriş ücreti 2019 yılında ücrete tabi olmamakla birlikte hayvanat bahçesi hizmete girdiğinde giriş ücreti belirlenmesi öngörülüyor. 2013 yılından beri kapalı olan hayvanat bahçesi 2013 yılında öğrenci 15 TL, yetişkinler ise 20 TL ödeyerek birçok farklı türdeki hayvanları görme imkanına sahip olabiliyordu. Yeni hayvanat bahçesine giriş ücretinin inşaat ve tadilat çalışmalarının bitmesiyle belirleneceği öngörülüyor.

Atatürk Orman Çiftliği Nerededir?

Atatürk Orman Çiftliği Ankara’nın batısında Yenimahalle sınırları içinde bulunmaktadır. Emniyet mahallesine giderek aracınızla AOÇ’ye ulaşabileceğiniz gibi EGO otobüsleriyle B1, B2, 519, 542, 220, 221 numaralı hatlarla da Yenimahalle’ye ulaşarak Atatürk Orman Çiftliği’ni ziyaret edebilirsiniz.

Kayaş-Sincan banliyösüyle Gazi istasyonunda inmeniz halinde de Atatürk Orman Çiftliği Ankara yerleşkesine varmak mümkündür.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.