Yenimahalle Belediyesi Kadın Hentbol Takımı rakibini 36-22 yendi

Yenimahalle Belediyesi Kadın Hentbol Takımı rakibini 36-22 yendi
Yenimahalle Belediyesi Kadın Hentbol Takımı, Hentbol Kadınlar Süper Ligi'nde kendi evinde Samsun Gençlik ve Spor Kulübü'nü 36-22 yenerek liderliğini sürdürdü.

16'ncı hafta mücadelesinde rakibini rahat geçen melekler, en yakın rakibi Kastamonu Belediyespor'un puan kaybetmesiyle zirvede rahat bir nefes aldı.

Yenimahalle Belediyespor, fırtına gibi esmeye devam ediyor. Bu hafta kendi evinde ağırladığı Samsun Gençlik ve Spor Kulübü'nü 36-22'lik skorla rahat geçen mavi-bayazlılar, Kastamonu Belediyespor'un puan kaybetmesiyle rakibiyle arasındaki puan farkını 2'ye çıkardı. Yenimahalle Belediyesi Kadın Hentbol takımı sahadaAttingre, Anita, Marina, Duygu, Sabiha, Olgaz, Beyza, Nur Ceren yedilisiyle yer aldı. Maça istekli başlayan Ankara temsilcisi Olga, Beyza ve Marina'nın golleriyle ilk 5 dakikaya 3-1 önde girdi. Oyunun temposunu belirleyen Altın Kanatlı Meleklerde uzun bir sakatlık döneminden sonra sahalara dönen Anita attığı gollerle farkın açılmasında önemli rol oynadı. Savunma ve hücumda adeta makine gibi işleyen melekler dakika 20'yi gösterirken, farkı 7 sayıya kadar açmayı başardı. (15-8) Bu dakikadan sonra rakibinin gollerine engel olmayan ve savunmada hatalar yapan Yenimahalle, 25'inci dakikaya 15-12 üstün girdi. Karşılıklı gollerle geçilen ilk yarının son anlarında farkı korumayı bilen Ankara ekibi soyunma odasına 17-15 önde girdi.

Melekler ikinci yarı farklı uçtu

Mücadelenin ikinci yarısına da maçın başında olduğu gibi tempolu başlayan Yenimahalle Belediyespor adeta rakip kaleye gol olup yağdı. Savunmada rakibine geçit vermeyen Yenimahalle'nin melekleri hücumda da gol şov yaptı. Rakibine 30 dakikada sadece 7 gol şansı veren mavi-beyazlılar rakip kaleye ise tam 14 gol bırakarak mücadeleden 36-22 üstün ayrıldı. Ankara temsilcisinde son haftalarda yükselen performansıyla göz dolduran genç oyuncu Beyza Türkoğlu attığı 10 golle en skorer isim oldu. Yenimahalle Belediyesi'nin tecrübeli isimleri Olga 7, Anita 6, Buket ve Marina ise 5 golle skora katkıda bulundu.

Avantaj yakaladı

Yenimahalle Belediyespor bu skorla puanını 30 yaparak zirvedeki yerini korudu. Başkent ekibiyle zirve mücadelesi yapan ve aynı puanda bulunan Kastamonu Belediyespor deplasmanda Zağnos'a 29-22 kaybetti. En yakın rakibinin puan kaybettiği haftayı kayıpsız geçen Ankara temsilcisi puan farkını 2'ye çıkarak önemli bir avantaj elde etti. Yenimahalle Belediyespor ligin 17'nci haftasında deplasmanda Kastamonu Artsam Koleji ile karşı karşıya gelecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.