Ev Sahipleri Dikkat: Başvuranlar Parasını Geri Alacak!

Ev Sahipleri Dikkat: Başvuranlar Parasını Geri Alacak!
Emlak Vergisi'nin ikinci taksit ödemeleri resmen başladı. Bu ay sonuna kadar ödenmesi gereken Emlak Vergisi'nden bazı kişiler muaf tutulabiliyor. Peki bu muafiyet nasıl oluyor?

Ev sahipleri 30 Kasım'a kadar Emlak Vergisi'ni ödemekle yükümlü. Fakat yasaya göre ev hanımları, hiç gelir sahibi olmayanlar, emekli maaşıya geçinenler, engelliler, işsizler, gazi ve şehit yakınları, dul ve yetimler vergi ödemiyor. Tabi bunun içinde bir takım şartlar sunuluyor. Bu şartlar şu şekilde sıralanıyor:

Tek Konut

Emlak VErgisi'nden muafiyet kazanabilmek için brüt 200 metrekareyi geçmeyen tek bir konuta sahip olmalısınız. Eğer konut alanı brüt olarak 200 metrekareyi geçiyorsa ya da 2. konuta sahipseniz vergi ödemek zorundasınız.

34.000 TL

Vergiden muaf olan şahısların bankada, birikimi veya ikramiyesi sebebiyle faiz geliri bulunuyorsa mecburen vergi ödemek zorunda kalıyor. Bu kişiler 2018 yılında 34.000 TL'yi aşan mevduat faizi, repo, döviz hesabı faizi, fon payı geliri gibi herhangi bir gelire sahipse 2019'da sıfır oranlı Emlak Vergisi'nden yararlanamıyor. Yani vergi ödüyor.

Yeni Emekliler Ödüyor

2019 yılında emekli olanlar, 2019 yılı Emlak Vergisi'ni ödeyecek. Gerekli koşulları taşıyıp belediyeye bildirimde bulunanlar 2020 yılından itibaren muaf tutulacak

Geri Alabilirsiniz

Bu ve bunun gibi şartları taşıyanlar, muaf olduğu halde yanlışlıkla veya bilmeden vergi ödemişse, yersiz ödemenin iadesi için Belediye'ye gidip iade isteyebiliyor. Geriye dönük tam 5 yıllık Emlak Vergisi tarafınıza iade edilecektir.

Bunun için de belediyenin emlak birimine gitmeniz, Vergi Usul Kanunu Madde 120/2'yi dayanak göstermeniz ve düzeltme dilekçesi vermeniz gerekiyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.