TC No İle SGK Gün Sorgulama Nasıl Yapılır?

TC No İle SGK Gün Sorgulama Nasıl Yapılır?
Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından e – devlet ve e – SGK uygulamaları üzerinden günümüzde çok sayıda işlem gerçekleştirilmesine izin verilmektedir.

TC No İle SGK Gün Sorgulama Nasıl Yapılır?

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından e – devlet ve e – SGK uygulamaları üzerinden günümüzde çok sayıda işlem gerçekleştirilmesine izin verilmektedir. Vatandaşların sadece T.C. kimlik numarası ve e – devlet şifresi ile SGK gün sorgulama işlemlerini yapmaları mümkündür. Sosyal Güvenlik Kurumuna bağlı olarak 4/A, 4/B veya 4/C kapsamında sigortalı olarak çalışan kişiler elektronik ortam üzerinden rahatlıkla prim gün sayılarını ve sigorta hizmet dökümlerini sorgulamalarına izin verilmektedir.

Söz konusu işlemler için birçok kişi sadece T.C. kimlik numarası ile sorgulama yapıp yapamayacaklarını merak etmektedir. Ancak şuan için sadece T.C. kimlik numarası ile SGK sorgulama işlemleri maalesef yapılamaz. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından sunulan sayısız hizmete e – devlet üzerinden kolaylıkla ulaşmanız mümkündür. Bunun için PTT şubelerinden e – devlet şifrenizi talep etmeniz yeterlidir.

SGK Primi Nereden ve Nasıl Sorgulanır?

T.C. kimlik numarası ve e – devlet şifresi ile Sosyal Güvenlik Kurumu 4/A Hizmet Dökümü sayfası üzerinden rahatlıkla prim gün sayısı ve diğer detayları görüntülemeniz mümkünüdür. Eski adıyla SSK olan 4/A sigorta hizmetinin yanı sıra;

·       4/B (Bağ Kur) sorgulama

·       4/C (Emekli Sandığı) sorgulama

Yapılabilir. Sosyal Güvenlik Kurumunun tüm vatandaşlar için sağladığı bu hizmetler kişilerin kuruma gitmek zorunda kalmadan rahatlıkla sigortalılık işlemlerini kontrol etmelerini ve prim sorgulamalarını yapmalarını sağlamaktadır.

E – devlet üzerinden Sosyal Güvenlik Kurumu ekranına giriş yaptıktan sonra hizmet detayları adımlarını takip ederek dakikalar içinde SGK hizmet dökümü sorgulama işlemlerinizi yapmanız mümkündür. Çoğu kamu kurum ve kuruluşu tarafından hizmetlerin elektronik ortam üzerinden sağlanması vatandaşlar açısından büyük kolaylık sağlamıştır.

T.C. Kimlik No İle SGK Hizmet Dökümü Sorgulama 

T.C. kimlik numarası ile SGK hizmet dökümünüzü sorgulamak için e – devlet şifreniz ile sisteme giriş yapmanız gerekmektedir. Hizmet dökümü sorgulama ekranı üzerinden:

·       Sigorta kolu,

·       Sigorta statüsü,

·       Sicil numarası,

·       Meslek kodu,

·       İşyeri numarası,

·       Ünite,

·       Dönem,

·       Tür,

·       Gün sayısı,

·       Giriş tarihi vb.

Sigorta bilgilerinize ilişkin tüm detayları görüntülemeniz mümkündür. Sadece T.C. kimlik numaranızı kullanarak sorgulama işlemlerinizi yapmanız mümkün değildir. Bunun için sisteme giriş bilgilerinizi temin etmeniz gerekir.

Günümüzde T.C. ile veya SGK hizmet dökümü isimden sorgulama işlemleri için henüz bir sistem geliştirilmemiştir. En kısa sürede e – devlet şifrenizi temin ederek sistem üzerinden size sunulan hemen hemen tüm hizmetlerden yararlanmanız mümkündür.

E – Devlet Şifresi Olmadan SGK Sorgulama Yapılabilir Mi?

E – devlet şifresi olmadan SGK gün sorgulama işlemlerinin yapılması mümkün değildir. Bunun için e – devlet şifreniz ve T.C. kimlik numaranız ile Sosyal Güvenlik Kurumu sorgulama ekranına ulaşmanız gerekmektedir. Milyonlarca vatandaş için büyük bir kolaylık sağlayan e – devlet sorgulama sayfaları, özellikle Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından birçok işlemin dakikalar içinde sistem üzerinden yapılmasına olanak sağlamaktadır.

SGK prim gün sayısı sorgulama işlemleri için PTT şubelerinden e – devlet şifrenizi temin etmeniz gerekmektedir. Söz konusu şifre ile e – devlet üzerinden sunulan hemen hemen tüm hizmetlerden rahatlıkla yararlanabilirsiniz. SGK sorgulama işlemleri için sunulan pek çok hizmet kuruma gitmenize gerek kalmadan benzer uygulamalar sayesinde gerçekleştirilebilmektedir.

SGK Primi Nasıl Sorgulanır?

Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesinde herhangi bir sigorta kolunda prim gün sayılarınızı görmek için e – devlet sistemini kullanabilirsiniz. Özellikle geçmiş prim sayılarını, işe giriş/çıkış tarihlerini, sigorta gün sayılarını ve diğer tüm detayları aynı sistem üzerinden görüntüleyerek rahatlıkla işlemlerinizi kontrol edebilirsiniz. Emeklilik süresinin hesaplanması ve SGK emeklilik sorgulama işlemleri için prim gün sayısının öğrenilmesi oldukça önemlidir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.