İşini Bırakıp Bu İşe Yöneldi, Şimdi Paraya Para Demiyor!

İşini Bırakıp Bu İşe Yöneldi, Şimdi Paraya Para Demiyor!
Manisa'da ikamet eden Emrah Bilgi'nin, bundan 9 yıl önce hobi amaçlı aldığı "Brahma" cinsi horoz ve tavukları müthiş bir geçim kaynağı oldu. Çizme fabrikasında çalışan ve işten istifa eden, beslediği horozlarla katıldığı güzellik yarışmalarında onlarca birincilik kazanan Bilgi, geçen yıl sattığı tavuk, horoz ve yumurtalar sayesinde tam 200.000 TL kazanç elde etti.

Manisa Şehzadeler ilçe sınırlarında yer alan 1900 nüfusa sahip Selimşahlar Mahallesi'nde ikamet eden, evli ve 2 çocuğu bulunan 32 yaşındaki Emrah Bilgi, 2010 yılında kanatlı hayvan yetiştirmeye başladı.

Bunun için de Cochin ve Malay ırkının melezlenmesi sonucunda ortaya çıkan ve bir Asya ırkı olarak bilinen; oldukça güzel, gösterişli pozlar veren "Brahman" cinsinde tavuk ve horozlara yöneldi.

Bankadan 3.000 TL kredi çekerek Romanya'dan 3 tavuk civcii ve 1 horoz getirtip tek katlı olan evinin bahçesinde yaptığı kümeste yetiştirmeye başladı.

Civcivler yetişerek tavuk oldu, zamanla tavuk ve horozların sayısı çoğaldı. Ticaretini yapacak kadar çoğalınca yumurta ve civcivleri satmaya aşlayan Bilgi, işi daha da büyüterek evinin 100 metrekarelik bahçesindeki kümesi genişletti. Bilgi, geçen yıl bu iş sayesinde 200.000 TL kazanç elde etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.