Kadına yönelik şiddetin sonlanması için erkeklere eğitim verildi

Kadına yönelik şiddetin sonlanması için erkeklere eğitim verildi
Keçiören Belediyesi, personeli bilinçlendirme amaçlı çalışmalarını sürdürürken ilk kez erkek personele yönelik kadına şiddetle mücadeleye karşı farkındalık oluşturmak için eğitim semineri düzenledi.

Kadına yönelik şiddetin, ayrımcılığın önlenmesi ve kadınların toplumsal yaşamın her alanında güçlendirilmesi için çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, seminerlerin devam edeceğini belirterek, “ Kadın ve çocukların korunması daima önceliğimizdir” mesajı verdi.

Sosyal Hizmet Uzmanı Umut Yaşar Göç ve Psikolog Hatice Uğurlu Görgeç tarafından Meclis Salonunda verilen eğitimin ilk ayağına Fen İşleri Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nde çalışan erkek personel katıldı.

Kadın ve çocukların korunmasının önemine dikkat çeken Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, "Ayakları üzerinde durarak kendine güvenen, sorumluluk alan ‘güçlü kadınlar’la toplumun ve ailenin daha refah içinde yaşayacağını biliyor ve kadınlarımızı hayatın her alanında desteklemeyi sürdürüyoruz. Kadına şiddetin önlenmesi noktasında her türlü mücadeleyi vermeye devam edeceğiz. Kadın ve çocukların korunması daima önceliğimizdir. Şiddete uğrayan, haklarını öğrenmek isteyen ve psikolojik desteğe ihtiyaç duyan her kadının yanındayız” dedi.

Başkan Altınok, hukuksal, sosyal, psikolojik destek hizmetlerinin de verildiği Kadın Danışma Merkezi vasıtasıyla, mağdur kadınların yanlarında olduklarının da altını çizdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.