Ters Ev görenleri şaşkına çeviriyor! Ankara'daki Ters Ev nerede?

Ters Ev görenleri şaşkına çeviriyor! Ankara'daki Ters Ev nerede?
Ankara Ters Ev’in yeri, Eskişehir yolu üzerindedir. Çankaya Üniversitesi’ne giden yol üzerinde yer alan Neşeli Köy içerisinde yer alan Ters Ev, her yaştan ziyaretçi kabul etmektedir.

Bunun yanında Ters Ev’e gidişlerde kişileri belediye otobüsü ve toplu taşımadan da yararlanabilmektedir. Ankara Ters Ev, ücretsiz otopark hizmeti de vermektedir.

Ankara Ters Evin Özellikleri

Ankara’da bulunan Ters Ev’e ait özellikler, evin 8.000 metrekarelik bir alana kuruluş Neşeli Köy içerisinde yer almasına bağlı olarak eğlence tesisi değeri taşımasıdır. Neşeli Köy içerisinde eski traktörler ve kullanılmayan arabaların da yer alması, ortama doğal bir görünüm katmıştır. Bunun yanında Ters Ev’e gelmeden önce trenle Neşeli Köy içerisinde bir gezinti yapılabilmekte, köy bakkalından yiyecek temin edilebilmektedir. Karavanla köy gezintisi mümkün olup, içerisinde birçok hayvan bulunabilmektedir. Özellikle şehir yaşamı içinde hayvanları göremeyen çocuklar için Neşeli Köy ve Ters Ev, pek çok hayvan barındırır. İnsanlara alışmış ördeklerden kazlara, atlardan tavuklara pek çok hayvan, burada açık alanlarda bakılmaktadır. Çocuklar için Ters Ev’in hemen yanında bir oyun alanı da bulunmaktadır. Bu oyun alanı ücretsiz olup, küçük çocuklara uygun materyaller bulundurmaktadır. Yapımı 6 ay süren Ters Ev, Türkiye’de bulunan ikinci ters ev projesidir. Aynı projeden dünyada yalnızca 14 adet bulunmaktadır.

Ankara Ters Ev Hangi Günler Açık?

Ankara Ters Ev’in açık olduğu günler, Pazartesi haricindeki her gündür. Ayrıca bayramların birinci günü haricinde diğer günleri, Ters Ev’e gitmek mümkün olmaktadır. Ters Ev, her gün 10.00- 19.00 saatleri arasında hizmet vermektedir. Bu tarifelere Neşeli Köy de dahildir.

Ankara’daki Ters Eve Nasıl Gidilir?

Ankara Ters Ev’e gidiş yolu, Çankaya Üniversitesi- TOKİ Turkuaz vadisi Köprüsü durağına gelmeden önce sol taraftadır. Ankara içinden gelenler, köy yolunun hemen yanından u dönüşü yapmalıdır. Köy Yolu durağını geçer geçmez sağa dönerek U dönüşü yakalanabilir. Ayrıca burada ücretsiz park alanları bulunmaktadır. U dönüşü yaptıktan sonra karşınıza Petrol Ofisi çıkacaktır. Petrol Ofisi’nin bulunduğu caddeden devam ederek Ters Ev’e ulaşabilirsiniz.

Ankara’daki Ters Ev Giriş Ücreti

Ters Ev giriş fiyatlandırması 15 TL’dir. Öğrenci ya da yetişkin ayrımı yapılmaz. 0-6 yaş arası çocuklarda ise ücret alınmamaktadır. Bunun yanında Neşeli Köy içerisinde zipline 15 TL, at ve eşekle gezmek 20 TL, trenle köy turu ise 10 TL olarak belirlenmiştir. Hafta sonu oldukça kalabalık olan ev, hafta içi de açık olduğundan Ankara’da bulunan ziyaretçiler özellikle hafta içi gitmeyi tercih etmektedir.

Ters Ev’in İçinde Neler Bulunur?

Ters Ev’in içi, bir evin tersten dizayn edilmiş halidir. İçerisinde bir evde olması gereken her materyal bulunur. Çocuk odasından oturma odası ve lavabolara kadar her ev odası Ters Ev  içerisinde mevcuttur. Ancak hafta sonu gitmişseniz, odalar aile aile gezilmekte olduğundan beklemeniz gerekebilir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.