Devlet Bahçeli'nin akıllara kazınan sözleri - Devlet Bahçeli'nin En İyi Sözleri!

Devlet Bahçeli'nin akıllara kazınan sözleri - Devlet Bahçeli'nin En İyi Sözleri!
Devlet Bahçeli'nin akıllara kazınan sözleri - Devlet Bahçeli'nin En İyi Sözleri! Milliyetçi hareket Partisi Lideri Devlet Bahçeli, Türkiye siyasetinin vazgeçilmez isimlerinden biridir.

Devlet Bahçeli'nin akıllara kazınan sözleri - Devlet Bahçeli'nin En İyi Sözleri!

Milliyetçi hareket Partisi Lideri Devlet Bahçeli, Türkiye siyasetinin vazgeçilmez isimlerinden biridir. Yaptığı açıklamalarla ve üslubuyla birçok kişinin dikkatini çeken Devlet Bahçeli, konuşmalarında özellikle de seçim dönemlerinde partilileri tarafından örnek alınan birçok söz söylemektedir.

Devlet Bahçeli’nin en güzel sözleri genellikle sosyal medya aracılığıyla yaptığı açıklamalarda yer almaktadır. Milliyetçi Hareket Partisine gönül vermiş seçmenlerin yanı sıra Devlet Bahçeli’nin sözleri birçok farklı kesim tarafından da büyük bir ilgi ve heyecanla takip edilmektedir.

Yaptığı bütün açıklamalarda siyaset gündeminin birden bire değişmesine neden olan Devlet Bahçeli sözleri, vatandaşlar tarafından da açıklamaların ardından kullanılmaya başlamaktadır.

1967 yılından itibaren Türk siyasi tarihi içinde etkili çalışmalar yürüten Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yaptığı her açıklamada vatandaşların dikkatini üzerinde toplamayı başarabilen, Türk siyasetinin önemli figürleri arasında yer almaktadır.

Devlet Bahçeli Kimdir?

1 Ocak 1948 yılında Osmaniye’de dünyaya gelen Devlet Bahçeli, uzun süredir ticaret ve çiftçilikle uğraşan köklü bir Türkmen ailesinden gelmektedir. Fettahoğluları adıyla anılan ailesi özellikle de babası koyu bir İsmet İnönü hayranıdır.

İlkokulu memleketi olan Osmaniye’de tamamlayan Bahçeli, Lise eğitimi için İstanbul’a akrabalarının yanına gitti.

1967 yılında küçük siyasi faaliyetlerde bulunan Devlet Bahçeli, aynı yıl eski adı Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi olan bugünkü adıyla Ankara Gazi Üniversitesini kazandı.

1971 yılında Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi dış ticaret bölümünden başarıyla mezun olduktan sonra aynı üniversite de İktisat Bölümünde asistanlık yapmaya başladı.

Gençlik döneminden itibaren Cumhuriyetçi Köylü Millet Partisi ve onun lideri Alparslan Türkeş’i yakından takip etmeye başladı.

Üniversite yıllarında Türkiye Milli Talebe Federasyonu Genel Sekreterliği ve Ülkü Ocakları kurucu başkanlığını üstlendi.

12 Eylül Darbesinin ardından MHP ve Ülkü Ocakları üyelerinin hapis cezası almalarının ardından haklı davalarının tüm platformlarda anlatılması gerektiğini düşünerek aktif siyasetin içinde hızla yükseliş gösterdi.

1987 yılında Milliyetçi Çalışma Partisi Kurultayında partinin yönetim kadrosuna seçilen Devlet Bahçeli bu tarihlerden itibaren Milliyetçi Hareket Partisinin yönetim kadrosunda halen daha aktif görev almaktadır.

1997 yılında Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanlığı makamına seçilen Devlet Bahçeli aktif olarak Genel Başkanlık görevini sürdürmektedir.

Türkiye siyasetinin en önemli isimlerinden biri olan Devlet Bahçeli’nin açıklamaları ve sözleri geniş kitleler tarafından ilgiyle izlenmekte ve okunmaktadır. Kaleme aldığı birçok farklı eserde de Türk siyasi tarihine ışık tutan Devlet Bahçeli, önümüzdeki dönemlerde de siyasetin içinde olmaya devam edecektir.

İşte Devlet Bahçeli'nin akıllara kazınan sözleri

  • Barış Pınarı Harekatı’yla yanlış hesap çok şükür kahraman vatan evlatlarının sinesine çarpıp dönmüştür.
  • Gazi Mustafa Kemal Atatürk inanmış bir Türk milliyetçisi, çağını kavramış bir inkılapçı, değişim dinamiklerinin yönünü iyi okumuş, bölgesel ve küresel gelişmeleri milli gerçeklere muvafık şekilde yorumlamış bir siyaset dehasıdır.
  • Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “En büyük eserim” sözleriyle mana ve muhtevasını özetlediği Türkiye Cumhuriyet’i zalime korku mazluma güven vermiş, milli birlik ve beraberliğin güvencesi haline gelmiştir.
  • Geleceğin süper gücü Türkiye ve Türk milletidir. Türk’süz bir dünya yetimdir, Türk’ün kudreti ve birliği olmadan mazlumlara umut vaadi boşuna gayret, hezeyanla perçinlenmiş bayat bir gayedir.
  • Türkiye’nin tarihi ve egemenlik hakları, Türk milletinin birliği, güvenliği, varlığı sonuna kadar heves ve heyecanla müdafaa edilecektir.
  • Vatan bütündür, adı Türk vatanıdır. Millet birdir, adı Türk milletidir. Al bayrak inmeyecek, ezanlar susmayacak, Türkiye pes etmeyecektir. Kardeşliğimiz kaderimizdir, kavgamız zalimlerledir. Hiçbir Türk vatandaşı bu ülkede ikinci sınıf değildir. Türkiye’nin zencisi, ötekisi, yabancısı olmamış, olmayacaktır.
  • İstikbal bizimdir. İrade Türk milletinindir. İstiklal Türkiye’nin ebedi hakkıdır. Hakkımız yedirmeyiz, hakkımızı ezdirmeyiz. Gerekirse hakkımızı söke söke almasını da biliriz.
  • Hiç kimse Türk milletinin diriliş ve yükseliş ruhunu sekteye uğratamayacak, buna teşebbüs etse de bedelini ödemekten kurtulamayacaktır.
  • Türk milleti birdir, devletiyle bütünleşmiştir. Bizi bölemeyecekler, tarihi varlığımıza kast edemeyecekler. Gerekirse hepimiz şehit oluruz, ama bu vatanı asla teslim etmeyiz.
  • Milliyetçi Hareket Partisi varsa umut vardır. Milliyetçi Hareket Partisi varsa huzur vardır. Milliyetçi Hareket Partisi varsa çare vardır. Milliyetçi Hareket Partisi varsa sarsılmaz bir duruş vardır, sağlam bir şuur vardır, elbette buradadır, milli vicdanlarda hakimdir.
  • Bu vatanı bölemeyecekler. Bu milleti yenemeyecekler. Bu bayrağı indiremeyecekler. Türkiye’yi asla yıkamayacaklar.
  • Vatan elden giderse, bekamız imha edilirse, bunun dönüşü yoktur. Millet bölünürse bunun tamiri mümkün değildir.
  • Büyük milletimiz korkuyu korkutmuş beşeri bir ihtişamdır. Tehlikelerin içinden hilal gibi doğmayı başarmış kutlu bir iradedir. Haklı ve meşru bir mücadeleden kaçmak, vazgeçmek Türk milletine yabancıdır.
  • Bizim belediyecilik ilkelerimizin özünde dürüstlük, gönül, sabır, samimiyet, cömertlik ve sevgiyle sorunlara odaklanmak vardır. Akılla yoğrulan, vatana hizmet aşkıyla çarpan yürekler mutlaka her sorunu aşacak erdem ve enerjiyi kendilerinde bulacaklardır.
  • Çok şükür, çiğ süt içmediğimiz için karnımızda ağrı yoktur.
  • Vatandaşlarımızla empati yapamayan, dertlere deva olamayan, sorun ve şikayetlere kulak veremeyen belediye yönetimlerinin akıbeti biliniz ki kayıptır.
  • Önce ülkem ve milletim, sonra partim ve ben diyoruz. Biz bu ülkeyi karşılıksız seviyoruz. Biz bu aziz vatana kara sevdayla bağlıyız. Ertuğrul Gazi’nin sözü, Osman Gazi’nin özü bizim sözümüz, bizim özümüzdür. Hayme Ana’nın duası bizim duamızdır. Dursun Fakih’in seslenişi bizim irfanımızdır. Alplerin, gazilerin, şehitlerin,  enbiyaların, evliyaların, erenlerin, alimlerin, ariflerin yolu bizim yolumuzdur.
  • Hodri meydan, bu vatan bölünmeyecek, bu devlet budanmayacak, bu bayrak buruşmayacak, bu ezanlar ki şahadetleri dinin temeli, nitekim ezanı susturmaya hiçbir bozguncunun gücü yetmeyecek.
  • Üç hilal, dün Ulubatlı Hasan’ın elinde bir fetih ruhuydu, bugün milliyetçilerin gönderinde yükselen bir hilaldir.
  • Milliyetçilik, milletine derin sevgi ve muhabbetle bağlı olmaktır, tarihini bilmektir, kimliğini bilmektir, kökünü bilmektir, ceddini bilmektir.
  • Bu milletin adı, bölmeye uğraşan zalimlere inat “Türk milleti”dir. Bin yılda oluşmuş, Bin yılda yetişmiş, Bin yılda doğmuştur. Bin yılda ilmek ilmek örülmüş,Bin yılda nakış nakış işlenmiştir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.