Bakan Zehra Zümrüt Selçuk’tan huzurevini açılışı

Bakan Zehra Zümrüt Selçuk’tan huzurevini açılışı
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, "26 bini aşkın büyüğümüzü toplam 411 huzurevinde misafir ediyoruz. Tabii en önemlisi büyüklerimizin hayatlarını sürdürdükleri mekanları çoğaltırken sosyal hayattan koparmayacak yeni düzenlemeler yapmaktır" dedi.

Bursa’nın Nilüfer ilçesinde Bursa Valiliği Hasan Öztimur Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nin açılışı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un katıldığı törenle gerçekleştirildi. Bursa Uludağ Üniversitesinin tahsis ettiği 6 bin 300 metrekare alan üzerine her katı bin 500 metrekare olmak üzere 5 katlı, toplam 7 bin 500 metrekare kapalı alana sahip, 70 oda ve 130 yatak kapasiteli huzurevinin açılışına ayrıca Bursa Valisi Yakup Canbolat, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu ile davetliler katıldı.

Huzurevine adı verilen Hasan Öztimur’un oğlu Murat Öztimur yaptığı konuşmada, “Bursa’da kazandığımızı Bursa’ya harcıyoruz. Bugüne kadar birçok hizmetlerde yer aldık. Bu huzurevi de 6 bin 324 metrekare alan üzerine 70 oda, 130 yatak kapasiteli, 5 yıldızlı otel konforunda yapılmıştır. Bu yaptığımız binanın diğer firmalara da örnek olmasını diliyoruz” dedi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa’nın hayırsever iş adamlarıyla dolu bir şehir olduğuna vurgu yaparak, “Şehrimize katkı sunan herkese teşekkür ediyorum. Eskiden Avrupa’da yapılan hizmetleri gıpta ile bakardık. Artık bizim ülkemizde de hayal edemediğimiz çalışmalar hayata geçti. Devletin olduğu kadar iş adamlarımız da taşın altına elini koymaktadır. Her anne ve baba evladının yanında huzur bulmasını istiyoruz. Ama bu mümkün olmadığında da devletimiz ve iş adamlarımız her zaman burada var” diye konuştu.

Bursa Valisi Yakup Canbolat, “Devletimiz birçok isimlerle halkımıza hizmet etmektedir. Bugün yaptığımız açılış devlet ve hayırseverin gösterdiği en büyük işbirliğidir. Bu kıymetli eserin Bursa’ya hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

"KİMSEYE MUHTAÇ OLMADAN YAŞAMALARINI İSTİYORUZ"

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, yaşlıların memnuniyeti, rahatı ve insan onuruna yaraşır bir hayat sürmelerini çok önemsediklerini belirterek, “Ülkemizi, milletimizi ayakta tutan, tüm badirelere rağmen güçlü kılan sizlerin varlığı, hayır duası ve desteğidir. Sizler ömrünüzün en verimli dönemlerini çalışarak, üreterek geçirdiniz. Bizler de emanetimize layık olalım istiyoruz. Hayatınızın devamında rahat etmenizi, kimseye muhtaç olmadan yaşamanızı istiyoruz. Bunun için de her türlü imkânımızı sizler için seferber ediyoruz. Tüm yaşam alanlarını sizlere uygun hale getirmenin gayreti içindeyiz. Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi sayımızı her geçen gün artırıyoruz. 26 bini aşkın büyüğümüzü toplam 411 huzurevinde misafir ediyoruz. Tabii en önemlisi büyüklerimizin hayatlarını sürdürdükleri mekanları çoğaltırken sosyal hayattan koparmayacak yeni düzenlemeler yapmaktır” şeklinde konuştu.

Hasan Öztimur Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nin güzel bir hizmet olacağının altını çizen Bakan Selçuk, “Bildiğiniz gibi bakım merkezimiz Ağustos ayı itibarıyla hizmet vermeye başlamıştı. Açılış törenini gerçekleştirmemiz bugüne nasip oldu. Bir kez daha Hasan Öztimur Bey’e teşekkür ediyorum” dedi.

Bursa’da erişilebilirlik, izleme ve denetleme faaliyetleri sonucunda 2019 yılında toplam 931 erişilebilirlik denetiminin yapıldığını sözlerine ekleyen Selçuk, “Yapılan bu denetimler sonucunda 15 adet erişilebilirlik belgesi düzenlendi. Erişilebilirlik konusunu çok önemsediğimizi burada bir kez daha vurgulamak isterim. Burada sayın valimizin öncülüğünde şehrimizde ortak kullanım alanları öncelikli olmak üzere binaların erişilebilir hale gelmesi hususunda ayrıca destek istediğimizi ifade etmek isterim” dedi.

Bakan Selçuk, hayırsever iş adamı Hasan Öztimur’a katkılarından dolay plaket takdim etti.

Bakan-Zehra-Zümrüt-Selçuk-tan-huzurevi-açılışı.jpg

Bakan-Zehra-Zümrüt-Selçuk-tan-huzurevi-açılışı1.jpg

Bakan-Zehra-Zümrüt-Selçuk-tan-huzurevi-açılışı2.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.