Bankalar bugün açık mı? Banka çalışma saatleri 2019

Bankalar bugün açık mı? Banka çalışma saatleri 2019
Bankalar bugün açık mı? Banka çalışma saatleri 2019, Türkiye'de milyonlarca vatandaşa hizmet veren bankaların mesai saatleri de en çok merak edilen konular arasında yer almaktadır.

Bankaların Çalışma Saatleri 2019

Türkiye'de milyonlarca vatandaşa hizmet veren bankaların mesai saatleri de en çok merak edilen konular arasında yer almaktadır. Bankacılık sektöründe faaliyetlerini sürdüren tüm kamu ve özel bankalar, ülke genelinde hizmet veren bütün şubelerinde belirli mesai saatleri arasında hizmet vermektedir. Kredi kartı ya da ihtiyaç, konut ve taşıt gibi kredi ürünlerine başvuru için banka şubelerine gitmek isteyen vatandaşlar, hangi bankanın hangi saatler arasında müşterilerine hizmet verdiğini merak ettiği görülmektedir.

Bankalar resmi tatil günleri dışında açık olduğu sürelerde hangi çalışma saatlerine sahip olduğunu merak eden vatandaşlar müşterisi oldukları bankanın hizmet süresini de internet üzerinden araştırmayı sürdürmektedir. Bankaların çalışma saatleri 2019 yılında da geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi özellikle bankaların maaş müşterileri olan vatandaşlar tarafından en çok merak edilen konular arasında yer almaktadır.

Bankaların Mesai Saatleri

Türkiye'de bankacılık sektöründe faaliyetlerini sürdüren onlarca kamu ve özel bankası bulunmaktadır. Bu bankaların her biri müşterilerine farklı mesai saatleri içinde hizmet verse de genel olarak ülkemizde bankalara özel olarak belirlenmiş çalışma saatlerinden söz etmek mümkündür. Hatta bankaların farklı şubelerinde de zaman zaman farklı açılış ve kapanış saatleri uygulandığı görülmektedir. Tüm bunların yanı sıra bankaların öğle arası molaları da farklı saatlerde başlayıp farklı saatlerde bitebilmektedir. Bu yüzden bankaların hangi saatler arasında müşterilerine hizmet sunduğunu önceden bilmek her müşteri için zaman tasarrufu sağlayan bir unsur olarak öne çıkmaktadır.

Türkiye'de faaliyetlerine devam eden kamu ve özel bankalarının genel olarak belirlemiş oldukları mesai saatlerine bakıldığında bu saatlerin sabah 08:30 ile 09:00 arasında başlayıp, akşam da 17:00 ile 17:30 saatlerinde sona erdiği görülmektedir. Pek çok banka şubesinde öğle yemeği molası bulunmamaktayken yine de çalışanlarına öğle molası veren özel bankalar 12:30 ile 13:30 saatleri arasında müşterilerine hizmet vermemektedir.

Bankaların mesai saatleri birbirinden farklı olmasının yanı sıra aynı bankanın farklı şubelerinde de farklı mesai saatleri uygulandığı zaman zaman görülmektedir. Bu sebeple müşterilerin hangi banka şubesinden bankacılık hizmeti alacaklarını belirledikten sonra ona göre internet üzerinden araştırma yapmaları tavsiye edilmektedir.

Sabah 09:00'da Mesaiye Başlayan Bankalar

Bankacılık sektöründe faaliyetlerini sürdüren yerli ve yabancı merkezli çok sayıda özel banka olmasına rağmen sektörde genel olarak kabul edilen mesai başlangıç saati 09:00 olarak belirlenmiştir. Bankalar arasında müşterilerine sabah 09:00 saatinden itibaren hizmet veren bazı özel ve kamu bankaları şunlardan oluşmaktadır:

·        Ziraat Bankası 09:00 - 17:00

·        QNB Finansbank 09:00 - 17:00

·        Halkbank 09:00 - 17:00

·        İş Bankası 09:00 - 17:00

·        Garanti BBVA 09:00 - 17:00

·        Vakıfbank 09:00 - 17:00

·        Denizbank 09:00 - 17:00

Bunun yanı sıra bankalar cumartesi ve pazar günleri de hemen hemen bütün şubelerinde hizmet vermemektedir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.