Koronavirüs salgınıyla birlikte boğaz ağrısı şikayetleri arttı!

Koronavirüs salgınıyla birlikte boğaz ağrısı şikayetleri arttı!
Koronavirüs salgınıyla birlikte boğaz ağrısı şikayetleri arttı! Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Gerek, koronavirüs belirtileri arasında yer alan boğaz ağrısı şikayetiyle hastaneye başvuran hasta sayısında artış olduğunu belirtti. Koronavirüs salgınıyla birlikte boğaz ağrısı şikayetleri arttı!

Koronavirüs salgınıyla birlikte boğaz ağrısı şikayetleri arttı! "Son zamanlarda Kulak Burun Boğaz ve Acil Servis Polikliniklerinde boğaz ağrısı ve burun akıntısı ile gelen hasta sayısında ciddi bir artış gözlemlemeye başladık. Bu hastaların önemli bir kısmı koronavirüs şüphesiyle geliyor ve test talep ediyorlar" diye sözlerine devam eden Mustafa Gerek, Hastanın muayenesi esnasında özellikle bademcik enfeksiyonunun koronavirüsten kolaylıkla ayırt edilebileceğini ekledi. Koronavirüs salgınıyla birlikte boğaz ağrısı şikayetleri arttı! 

Mustafa Gerek ayrıca; "Bademcikler üzerinde enfeksiyondan kaynaklı görüntüler varsa bu hastalarda kas ve eklem ağrısı, halsizlik, burun akıntısı gibi koronavirüs belirtilerine benzer semptomları görmek mümkün" dedi.

''Nezle şeklinde kırgınlıkları eskisinden daha çok görmeye başladık'' diyen Gerek, ''bunu koronavirüs ile karıştırmamak gerekir." diyerek uyarıda bulundu. 


1200x627-uzun-suren-bogaz-agrisina-dikkat-1572596652695-1-1599045287.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.