Ankara'da Hastaneler Tıklım Tıklım Oldu! Koronavirüste Yükseliş, Dünya Ülkeleriyle Yarışır Hale Geldi! İşte o tablo!

Ankara'da Hastaneler Tıklım Tıklım Oldu! Koronavirüste Yükseliş, Dünya Ülkeleriyle Yarışır Hale Geldi! İşte o tablo!
Ankara'da hastaneler tıklım tıklım oldu. Koronavirüsün en hızlı yükseldiği şehirler sıralamasında ilk sırada yer alan Ankara'da hastanelerin doluluk oranı %100'e yaklaştı. SES Ankara Şubesi tarafından yapılan açıklamada; Ankara'da güncel olarak hastanelerde 3.500'e yakın pozitif tanı koyulan, şüpheli hasta bulunduğu ve yatak kalmadığı söylendi.

Ankara'da koronavirüste feci ilerleyiş devam ediyor. Her geçen gün vaka sayısı azalması gerekirken, vaka sayısındaki yoğunluk oldukça üst seviyeye çıkmış durumda. Öyle ki, birçok ilçe "yüksek riskli bölge" statüsünden "çok yüksek riskli bölge" statüsüne geçiş yapmış durumda. Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Ankara Şubesi'nin Normalleşme Sonrası Ankara İl Raporu'nda artan vaka sayılarından dolayı Ankara'daki hastanelerde yer kalmadığı açıklaması oldukça büyük korku yarattı. SES'in açıklamasında, Covid cephesinde değişen bir şey yok, tükeniyoruz denildi.

Söz konusu açıklama bundan neredeyse 1 ay önce yapıldı. 1 aylık değişim tablosuna göz atıldığında ise; vaka sayılarının oldukça yüksek seviyelere tırmandığı görüldü. Vaka sayıları bu denli yüksek seviyelere gelmişken hastanelerdeki doluluk oranını düşünmek bile, kan donduran sonuçları görmek için yeterli oluyor.

Vaka Sayısı Hızla Yükseliyor!

Ankara'da vaka sayısı korkunç bir hızla yükseliyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca her ne kadar düzenli bir şekilde verileri Türkiye genelinde açıklayıp, şehir bazlı tek tek açıklamasa da; Sağlık Bakanlığı'nın "Hayat Eve Sığar" uygulamasında riskli yer değişimlerine bakıldığında şehirlerdeki vaka sayılarının yoğunluğu net bir şekilde görülebiliyor.

Buna göre Ankara genelinde Çankaya, Pursaklar gibi ilçelerde vaka sayıları kritik seviyeyi de aşmış, oldukça yoğun miktara ulaşmış durumda. Koronavirüs vaka sayısının iyileşen vaka sayısından daha fazla geldiği son 2 haftalık süreçte Ankara; en çok yükseliş yaşanan ilk şehir olurken bunun yanı sıra Kayseri, Konya ve diğer İç Anadolu ile Güneydoğu Anadolu şehirleri ilk sıraları alıyor.

İstanbul'da vaka sayısı kontrollü bir şekilde ilerliyor. 16 milyon nüfusa rağmen vaka artış hızı Ankara'ya göre çok daha düşük. Bunun temel sebebi ise İstanbul'da mücadele sadece Bakanlık vs. tarafından değil, halk tarafından da yapılıyor. Böylelikle, çok daha kaliteli bir mücadele ve galibiyet dönüşü oluyor.

Hastaların 3'te İkisi Pozitif! 

Ankara'da evde takibi gerçekleştirilen hastaların artış göstermesiyle her aile hekimliği birimine testi pozitif ve temaslı 35 - 45 hasta düştüğü iletilen söz konusu açıklamada; Aile Hekimleri tarafından takip edilen hastaların 3'te ikisinin test sonucunun pozitif olduğunun bilindiğini ortaya çıkardı.

Bu durum ise; Ankara'daki pozitif vaka sayısını 50.000'e çıkarıyor. Bu testler ile birlikte ortaya konulan vaka sayısı ve semptom göstermeyen hasta oranı düşünüldüğünde 300.000'den fazla korona pozitif olduğu düşünülüyor.

Türkiye'de Son Durum 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de son durumla ilgili açıklamalar altına imza attı. Buna göre yeni veriler kapsamında; Bugünkü test sayısı 117.113, yeni pozitif vaka sayısı 1.612, bugünkü iyileşen kişi sayısı 1.021 oldu. 53 kişi ise hayatını kaybetti. 

ankarada-hastaneler-tiklim-tiklim-oldu-koronaviruste-yukselis-dunya-ulkeleriyle-yarisir-hale-geldi-iste-o-tablo.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.