Avrasya Tarih ve Medeniyetler Derneği (ATAMDER) Adana’da bir araya geldi.

Avrasya Tarih ve Medeniyetler Derneği (ATAMDER) Adana’da bir araya geldi.
Avrasya Tarih ve Medeniyetler Derneği (ATAMDER) Adana’da tanışma toplantısı gerçekleştirdi.

Avrasya Tarih ve Medeniyetler Derneği (ATAMDER) Adana’da bir araya geldi. Merkezi Ankara’da bulunan ve başkanlığını Gürkan Kalkan’ın yürüttüğü Avrasya Tarih ve Medeniyetler Derneği (ATAMDER), Akdeniz Bölge Temsilciliği Başkanı Meral Bölükbaşı Coşkun’un ev sahipliğinde tanışma toplantısını gerçekleştirdi. Adana’da yapılan toplantıda Akdeniz il teşkilâtı ve yönetimin belirlenmesi ile birlikte, ATAMDER’in faaliyetleri hakkında istişareler yapıldı.  

ATAMDER tanışma toplantısına Avrasya Tarih ve Medeniyetler Derneği Genel Başkanı Gürkan Kalkan, ATAMDER Genel Sekreteri Tuğba Köşebaş, ATAMDER Akdeniz Bölge temsilcisi Meral Coşkun Bölükbaşı, ATAMDER Mersin İl Temsilcisi Şahin Aladağlı,   Türk Halkları Medeniyeti Vakfı Başkanı Ahmet Dağduran, Söz Gazetesi imtiyaz sahibi Reha Ören, Araştırmacı Gazeteci Bülent Salman, Azerbaycan İş ve Meslek Sahibi Kadınlar Derneği Başkanı Belkıs Yakıcı ve Adana’daki iş ve meslek erbabı kişilerle üyeler katıldı. 

ATAMDER Akdeniz Bölge Temsilciliği Başkanı Meral Bölükbaşı Coşkun açılış konuşmasında “Ne güzel yüreğiniz var. Bir telefonum ile hepiniz koştunuz geldiniz. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Mersin, Hatay, Antalya ve Adana organizasyonu ve üyelikleri için burada ilk toplantımızı yapıyoruz. Gönül adamlarının yapacağı bir işlemle yola çıktık. Bugüne kadar hiçbir konuda beklentimiz olmadı biz hep verdik. Ben 50 yıllık öğretmenim. Hep vermek için, Vatana ve Millete vermek için çalıştım ve hala çalışıyorum. Bu işe de gönül verdim. Niye gönül verdim. Çünkü başkanımız Gürkan Kalkan’a, ATAMDER yönetimine ve gençlere güvendiğim ve inandığım için buradayım. Amacımız konuşup konuşup dağılmak değil amacımız çözüm üretmek, sonuna kadar mücadele etmek. Dünyanın neresinde bir Türk varsa Avrupa’dan tutun Altaylar’a kadar Türk kim varsa yanındayız. Biz çocuklarımıza bir aktarım bir kültür aktarımı yapmak için buradayız. Göreceksiniz çok şeyler başaracağız bu sefer. Türkiye de ses getirmek istiyoruz. İnşallah Allah bize gösterecek Turan’ı ve bizde bayrağımızı dalgalandıracağız.” dedi. 

Adana Öğretmenler Evinde yapılan toplantıda ATAMDER Başkanı Gürkan Kalkan konuşmasının başında “Amacımız birlik beraberliği nasıl sağlarız bunu gösterebilmek. Türkiye’de STK olarak biz siyaset üstü bir hareket halindeyiz” dedi.  

Kalkan, Eğitimin önemini ve Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün eğitime verdiği önemi anlatırken konuşmasına şu şekilde devam etti; "Eğitimsiz bir ülke, ülke değildir’  Tarihini ve medeniyetini bilmeyen halk olamaz. Biz tarih ve medeniyetlerimizi öğrendik bunlarla ilgili de insanlarımızı bilinçlendirmek için faaliyetler yapmak istiyoruz, bunu da birlik ve beraberlik içerisinden ayrışmadan yapmak istiyoruz. 

Bugün Turan yaklaştı diyoruz yalnız bizler bu Turan içerisinde elimizi taşın altına koymazsak Turan bizden uzaklaşacak. Biz yaklaştıkça o uzaklaşacak Biz sadece ütopya ile gideriz. Ütopya istemiyorsak birlik beraberlik içerisinde faaliyetlerimizi hızlı bir şekilde yapalım sadece kelimelerle değil. Hareket halinde yapalım. Başarılı olmak için adım atacağız. Çünkü nesil başarı ve faaliyet istiyor. Faaliyet yapacaksak hepimizin birlik ve beraberligiyle yapacağı faaliyetlerle olur. 

Gerçek anlamda Turan düşüncesini Turan coğrafyasını yani Kızıl Elma hedefini hedefliyorsanız önce eğitimden geçecek noktayı hep beraber başaracağız. Kültürel anlamda Türk’ün gerçekten barış istiyen insanlar olduğunu da göstereceğiz. Atatürk’ün dediği gibi Yurtta Sulh Cihanda Sulh ilkesi nedir? Demek ki barışı isteyen bir milletiz.” dedi.  

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.