ORSİAD Başkanı Çamur: “Sanayide malzeme tedariği sorunu sürüyor”

ORSİAD Başkanı Çamur: “Sanayide malzeme tedariği sorunu sürüyor”
ORSİAD Başkanı Levent Çamur, salgının etkilerinin sanayi sektöründe özellikle malzeme tedariği noktasında devam ettiğini bildirdi. Malzeme teminindeki sıkıntılar yüzünden girdi stoklarının azaldığını söyleyen Başkan Çamur, “Gerekli önlemlerin alınmasını umuyoruz” dedi.

OSTİM Organize Sanayi Bölgesi Sanayici İşadamı ve Yöneticileri Derneği (ORSİAD) Yönetim Kurulu adına bir açıklama yapan Başkan Levent Çamur, Covid-19 salgınının tedarik zinciri üzerindeki etkilerinin artarak devam ettiğini söyledi. Parça veya malzeme tedariği bakımından yurtdışına bağımlı olan firmaların, devlet desteğiyle süreci bugüne kadar iyi yönettiğini vurgulayan Başkan Çamur, şöyle devam etti:

EN BAŞTA MAKİNE İMALATI SEKTÖRÜ

“Ancak salgının etkileri artarak devam etmektedir. En büyük sıkıntı da malzeme tedariğinde yaşanmaktadır. Sanayide başta makine imatı sektörü olmak üzere neredeyse tüm imalat sektörlerinde salgının şiddetli etkisi, tedarik zincirinde aksamalara yol açmıştır. Bu durum hem yurt içi hem yurt dışı tedarikleri için geçerlidir. Hammadeye ulaşım ve lojistikte sorun yaşanırken, üretim maliyetleri giderek artmaktadır…” ORSİAD Başkanı Levent Çamur, malzeme tedariğinde yaşanan sıkıntılar nedeniyle işletmelerin girdi stoklarının azaldığını da hatırlattı.

DEVLETİMİZLE İŞBİRLİĞİNE HAZIRIZ

Özellikle yurtdışından gelen girdilerde tedarik zinciri gecikmesinin daha çok yaşandığını vurgulayan Başkan Çamur, “Sektör temsilcileri olarak hükümetimizden beklentimiz malzeme tedariğindeki problemlerin ortadan kaldırılması yönünde adımlar atmasıdır. Özel sektör bu konuda devletimizin ilgili kurumlarıyla işbirliğine hazırdır. Sanayi sektörünün tedarik sıkıntısının en aza indirilmesiyle ihracatımızdaki toparlanma da hız kazanacaktır. Küresel bir salgına rağmen ihracatçımızın azmi, mücadelesi, kararlılığı, üretkenliği aynen devam etmektedir. İmalat sanayi performansında da güçlü bir iyileşmeye görülmektedir. Hiç kuşku yok ki bunda hükümetimizin aldığı tedbirler ve verdiği destekler önemli rol oynamaktadır. Aynı desteğin, malzeme tedariğinde de sürdürülmesi büyük önem taşımaktadır” dedi.

attachment-32083-0-61011b6d435809c750250e2fd675021c-1607668083.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.