Arka Sokaklar "Gerdek Gecesi Kalpten Gitti" Vurgusu RTÜK'ü Harekete Geçirebilir!

Arka Sokaklar "Gerdek Gecesi Kalpten Gitti" Vurgusu RTÜK'ü Harekete Geçirebilir!
Arka Sokaklar, büyük bir hızla yıllardır devamlılığını sürdürüyor. Dün akşam 585. bölümüyle ekranlara gelen efsane polisiye dizinin geçen hafta yayınlanan ve resmi Youtube hesabına yüklenen bir bölümüne dair büyük bir tepki oluştu. İzleyenler, diziyi resmen şikayet yağmuruna tuttu. Bu şikayetler sonucunda RTÜK'ün bir yaptırım uygulayıp uygulamayacağı ise bilinmiyor.

585. bölüm itibarıyla hep ilk gün olduğu gibi benzer oyuncular ve çekim şekliyle yayın hayatına devam eden Arka Sokaklar, izleyenlerin yorumuna göre daha önceleri tam bir aile dizisiydi. Fakat yeni sezonun başlamasıyla birlikte tecavüz, cinsellik ve diğer aileyle birlikte izlemeye uygun olmayan birçok sahne ele alındı. Bu sahnelerden biri de; Youtube hesabında da yayınlanan gerdek gecesi sahnesi oldu. 

Arka Sokaklar 585. bölümde ekranlara gelen ve 10 Nisan 2021 tarihinde resmi Youtube hesabında yayınlanan "Gerdek Gecesi Kalpten Gitti" videosu birçok kişinin tepkisini çekti. Yaşlı bir adamın (Timur) kendinden yaşça küçük olan kızla evlenmesi ve gerdeğe girmesi konu alınan sahnenin, Arka Sokaklar'a yakışmayan bir sahne olduğu birçok kişi tarafından iddia edildi. Video yorumlarına göz atıldığında da tepkiler açık bir şekilde kendini gösterdi.

Konuyla ilgili birçok kişi, artık aileyle birlikte izleyemediklerini ve böylesine güzel bir dizinin bu tarz sahnelerle harcanmamasını istediklerini söyledi. Çoğu kişi, bu sahnenin tamamen hayatın gerçeği olduğunu da belirtti. Hatta aralarından bir kişi;

"Gerçek hayatı diziye dökmeleri muhteşem gerçekten bir çok genç kız sırf parası oldugu için yaşlı adamlarla evlenip böyle tuzaklar kuruyor lar bu da ders olsun insanlar akılanmıyorlar çokk güzel bir mesaj Dı gerçekten tebrik ediyorum arka sokaklar senaristine yapımcısına yönetmenine muhteşem bir bölümdü"

Yorumunda bulundu. Ardından hem destekleyenler hem de desteklemeyenler arasında resmen kaos çıktı. Devamında ise RTÜK, konunun dahili oldu...

Çok sayıda kişi, RTÜK'ün buna müdahale etmesi gerektiğinin altını çizerek, gerekli şikayetlerde bulunduklarını ifade ettiler. Direkt olarak Youtube hesabında "Kalp Diyorlar" manşeti ve "Gerdek Gecesinde Kalpten Gitti" başlığıyla yayınlanan videonun ters olduğunu belirten kişiler, RTÜK'ün müdahale etmesi için ellerinden geleni yapacaklarını söylediler.

Bunun sonrasında Arka Sokaklar izleyenleri ise; RTÜK'e bu dizinin daha öncede yüzlerce kez şikayet edildiğini fakat sonucunda hiçbir şey yaşanmadığını; RTÜK'ün ceza vereceği ölçüde bir sahnede olmadığını, kimsenin boş hayale kapılmaması gerektiğini anlatıp; Arka Sokaklar'ın başarı ve hızla devam edeceğinin altını çizdiler. Gelecek günler neyi getirir bilmiyoruz, fakat RTÜK'e yapılan şikayetler sonucunda bir düzeltme gerçekleşebilir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.