ATO başkanı Baran nefes kredisini değerlendirdi

ATO başkanı Baran nefes kredisini değerlendirdi
Üyeler istedi, Ato kaynaklarını “nefes kredisi” için seferber etti…

ATO başkanı baran: “ATO olarak kaynaklarımızı pandemi nedeniyle sıkıntı çeken ticari hayata nefes olması için ayırdık”

BARAN: “TÜM KAYNAKLARIMIZLA ÜYELERİMİZİN YANINDAYIZ”

26 Mayıs 2021-Ankara Ticaret Odası’nın (ATO) Kovid-19 salgınından olumsuz etkilenen sektörlere destek olmak ve ticaretin devamını sağlamak üzerebütün kaynaklarını seferber ettiği “Nefes Kredisi” 1 Haziran’da başlıyor. ATO üyeleri, ATO’nun web sitesinden ücretsiz alacakları “faaliyet belgesi” ile başvuruda bulunarak ilk altı ayı geri ödemesiz ve yıllık yüzde 17,5 faizle 50 bin lira ile 200 bin lira arasında kredi kullanabilecek.

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, koronavirüsle mücadele sürecinin hizmet sektörü başta olmak üzere ticari hayatı etkilediğini belirterek, ATO üyelerinin finansman ihtiyaçlarını karşılamak için kaynak talebinde bulunduğunu hatırlattı. Ankara Ticaret Odası olarak, Oda kaynaklarını beşinci kez Nefes Kredisi’ne kaynak olarak tahsis ettiklerini belirten Baran, “ATO olarak kaynaklarımızı pandemi nedeniyle sıkıntı çeken ticari hayata nefes olmak için ayırdık. Tüm kaynaklarımızla üyelerimizin yanındayız” dedi. ATO Başkanı Gürsel Baran, sektörleri, ATO’nun 67 Meslek Komitesi aracılığıyla takip ettiklerini belirterek, “Üyelerimizin arasından seçilerek onları temsil eden Meslek Komite Üyelerimizin toplantılarını ve aldıkları kararlarla sektörleri, talep ve ihtiyaçlarını takip ederek, sorunlarını çözmek, sıkıntılarını gidermek üzere çalışmalar yürütmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

-6 AY GERİ ÖDEMESİZ 12 AY VADELİ-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulan ve Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından detayları açıklanan Nefes Kredisi, 1 Haziran 2021 tarihi itibariyle devreye girecek.

TC Ziraat Bankası AŞ, Türkiye Vakıflar Bankası TAO, Türkiye Halk Bankası AŞ, Türkiye İş Bankası AŞ, T. Garanti Bankası AŞ, Yapı ve Kredi Bankası AŞ, Akbank T.A.Ş, Denizbank AŞ, Ziraat Katılım Bankası AŞ, Vakıf Katılım Bankası AŞ’nin katıldığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Kredi Garanti Fonu İşbirliğinde gerçekleşen Nefes Kredisi’nde, 2020 yılı cirosu 1 milyon lirayı aşmayan KOBİ'ler azami 50 bin lira, cirosu 1-10 milyon lira olan KOBİ'ler ise azami 200 bin lira kredi kullanabilecek. 6 ay geri ödemesiz dönemin ardından kredi geri ödemeleri 12 eşit taksitle yapılacak. Kredi faizi yüzde 17,5 olarak uygulanacak.

ATO Üyeleri, kredi başvurusu için www.atonet.org.tradresi üzerinden E-ATO uygulamasına giriş yaparak “Nefes Kredisi başvurusu içindir” ibareli faaliyet belgelerini ücretsiz olarak temin edebilecekler.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.