Yunanistan’dan Turizm Atağı

Yunanistan’dan Turizm Atağı
Dünyada çoğu ülke aşılamada önceliği yaşlılara ve kronik hastalara sunarken, Yunanistan’da bu durum geçerli değil.

Yeni tip Koronavirüs pandemisinin turizme ağır bir darbe indirdiği ülke, yabancı ziyaretçilerini geri çekmek amacıyla önceliği turistik adalarda yaşayanlara sunmaya karar verdi. "Mavi Özgürlük Operasyonu" adlı bir kampanya kapsamında, ülkenin Ege ve İyonya Denizlerindeki adalarında yaşayan yaklaşık 700 bin yetişkinin tamamını Haziran ayı sonuna kadar tamamen olarak aşılayacağını duyurdu. Ayrıca, turistik adalarda yaşayan tüm sakinlere tek seferlik Johnson Johnson aşısı sunulduğu belirtildi.

Genç Avrupalıların birçoğu hala COVID-19 aşısı için uzun bir bekleyişle karşı karşıya bulunuyor. Ancak, 32 yaşındaki Argyris Souanis, Yunanistan'ın Santorini adasında yaşayacak kadar şanslı olduğu için aşı olmak üzere. Souanis, adalıları tamamen aşılamak ve Yunan ekonomisinin temel taşı olan yaz turizm sezonunu kurtarmak amacıyla, hükümetin çoğunlukla Yunan adalarına yönlendirmeye karar verdiği Johnson & Johnson tarafından yapılan tek doz aşılardan birini alacak.

2020 TAKVİMLERİNDEN BİRİNİ BİLE SATAMADI

Souanis, antik bir yanardağın kayalık etekleri boyunca tüneyen badanalı evleri ile Akdeniz'in en ünlü manzaraları arasında yer alan Santorini'nin dört bir yanındaki dükkanlara turistik hediyelik eşyalar sağlıyor. Geçen yıl, ülkeyi Covid-19 pandemisi  vurduğunda ve yolcu gemileri ortadan kaybolduğunda, Souanis'in işi neredeyse durma noktasına geldi. 2020 yılı için basmış olduğu 20 bin Santorini takviminden tek bir tanesini bile satmadı. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.