İsrail Savaş Uçakları Gazze’ye Saldırı Düzenledi

İsrail Savaş Uçakları Gazze’ye Saldırı Düzenledi
İsrail, 'yangın balonlarını' gerekçe göstererek Gazze'ye hava saldırısı düzenledi.

Gazze'de ve kentin güneyindeki Han Yunus'ta hedefleri vurdu. Tel Aviv, operasyonun nedeni olarak Gazze tarafından İsrail'e gönderilen 'yangın balonları' olduğunu duyurdu.

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, "Geçen gün Gazze Şeridi'nden İsrail topraklarına kundaklama balonları fırlatıldı. Cevap olarak, savaş uçakları, Hamas terör örgütüne ait askeri yerleşkeleri ve bir roket fırlatma alanını vurdu." denildi.

Açıklamada "İsrail ordusu şefi Aviv Kohavi perşembe günü geç saatlerde IDF'nin (İsrail Savunma Kuvvetleri) düşmanlıkların yeniden başlaması da dahil olmak üzere çeşitli senaryolara hazırlık ve hazırlığını artırma emri verdi" ifadelerine yer verildi.

Yangın balonları ve hava saldırıları, İsrail ile Hamas yöneticileri arasında 21 Mayıs'ta yürürlüğe giren ve 11 gün süren şiddetli çatışmalara son veren ateşkesten bu yana yapılan ilk eylemler oldu.

AFP'nin aktardığına göre, "saldırılardan kısa bir süre sonra, İsrail'in hava saldırısı uyarı sirenleri çalarken Hamas üyeleri ağır makineli tüfeklerle ateş açtı."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.