Yazın Vazgeçilmezi Karpuz Gerçekten Kilo Verdirir Mi?

Yazın Vazgeçilmezi Karpuz Gerçekten Kilo Verdirir Mi?
Karpuz kabuğu denize düştü! Yaz geldiğinde hemen herkesin severek yediği karpuz, baş ağrısını gidermekten, böbrekleri temizlemeye kadar pek çok faydaya sahip.

Sofralara renk katan, her dilimde lezzet ve sağlık veren karpuz, porsiyon kontrolü yapıldığında kilo vermeye yardımcı olurken, fazla tüketildiğinde kilo artışına sebep olabilir. Uzman Diyetisyen Ecem Ocak karpuzun faydalarına değinirken, ‘karpuz kilo verdirir’ söylentisine dair uyarılarda bulundu.

Karpuz kabuğu denize düştü! Yaz geldiğinde hemen herkesin severek yediği karpuz, baş ağrısını gidermekten, böbrekleri temizlemeye kadar pek çok faydaya sahip. Sofralara renk katan, her dilimde lezzet ve sağlık veren karpuz, porsiyon kontrolü yapıldığında kilo vermeye yardımcı olurken, fazla tüketildiğinde kilo artışına sebep olabilir. Diyetlerde karpuz tüketimine dikkat çeken Uzman Diyetisyen Ecem Ocak, “Herkesin karpuz sevdiğini tahmin ediyoruz. Özellikle yaz diyetlerinde çoğu kişi karpuzu tercih ediyor ancak porsiyon miktarına dikkat etmezseniz, kilo vereyim derken kilo artışına sebep olabilirsiniz” ifadelerini kullandı.

Yaz sıcaklarının kurtarıcısı karpuz

Karpuzun sağlık üzerindeki faydalarını anlatan Diyetisyen Ecem Ocak, “Karpuz su oranı yüksek meyvelerden biri olduğu için susuzluk nedeniyle yaşanan migren ve baş ağrısını hafifletmeye yardımcıdır. Sebze ve meyvelerdeki doğal su sayesinde kendinizi daha enerjik hissedebilirsiniz” şeklinde konuştu. Yaz aylarında yüksek tansiyonun çok daha tehlikeli olduğunun da altını çizen Ocak, “Karpuzun yüksek tansiyonu dengeleyici, dolaşımı rahatlatıcı özelliklere sahiptir. Karpuzun içindeki potasyum ve magnezyum kan basıncının düşürülmesine yüksek tansiyonu dengelemeye yardımcı olur” diye ekledi.

Toksinlerden arınmamıza yardımcı

Sağlıklı kilo verebilmenin sağlıklı bir karaciğere sahip olmaktan geçtiğini söyleyen Ecem Ocak, “Kilo vermede karaciğer sağlığı çok önemlidir. Karpuzun bir diğer faydası da karaciğer fonksiyonlarını desteklemesidir. Karaciğerde biriken atık maddelerin ve toksinlerin temizlenmesine yardımcı olur. Aynı zamanda, içerdiği bol su ve antioksidanlar, böbreklerin çalışmasını ve temizlenmesini destekleyerek vücuttaki fazla ödem ve toksinlerin de atılmasını sağlar” diye konuştu.

Kilo verirken karpuzu nasıl tüketmeliyiz?

Diyetlerde karpuz tüketimi hakkında uyaran Diyetisyen Ecem Ocak “Karpuzun %92’si sudan oluşur. Ayrıca, kilo vermeye yardımcıdır ve A, C ve B6 vitaminleri içerir. Düşük kalori olduğu için kilo verme konusunda büyük yardımcı olur ancak diyet döneminde tüketilen her meyvede olduğu gibi karpuzun da tüketim miktarına dikkat edilmelidir. Karpuz çok faydalı bir meyve ancak içerisindeki şeker miktarı fazladır. Bu sebeple ara öğünlerde kişiden kişiye göre değişmekle birlikte tüketilen karpuz miktarı fazla olmamalı yanında da daha uzun süre tok tutması için peynir tüketilmelidir” diye sonlandırdı.

karpuz-2-1624695311.png

karpuz.png

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.