ORSİAD Başkanı Levent Çamur: Bir Yıla Toparlanırız, Yeter ki Faiz Ve Maliyetler Azalsın

ORSİAD Başkanı Levent Çamur: Bir Yıla Toparlanırız, Yeter ki Faiz Ve Maliyetler Azalsın
ORSİAD Başkanı Levent Çamur, derneğin mali genel kurulunda sanayicinin mesajlarını iletti, “Ankara sanayicisi önüne bakıyor. Yeter ki sanayici yüksek faiz, yüksek maliyet kıskacından kurtulsun. 2022 ortasına kadar toparlanırız” mesajı verdi.

OSTİM Organize Sanayi Bölgesi Sanayici İşadamı ve Yöneticileri Derneği (ORSİAD)’nin, pandemi nedeniyle ötelenen mali genel kurulu üyelerin katılımıyla gerçekleşti. Genel kurulun dilek ve temenniler bölümünde söz alan ORSİAD Başkanı Levent Çamur, yatırım, büyüme ve iş dünyasının beklentilerine ilişkin önemli mesajlar verdi. OSTİM, İvedik ve Sincan OSB’lerde üretim yapan işletmelerin, Türk ekonomisine yüksek katma değer yarattığının altını çizen Başkan Çamur, sözlerini şöyle sürdürdü:

“1 Kuruşluk Yatırımlar Bile Önemli”

“Salgın süreci hemen her işletmeyi derinden etkilese de umutsuz değiliz. Biliyoruz ki ülkemizin üretime, yatırıma çok ihtiyacı var. Bekleyecek, umutsuzluğa kapılacak zaman değil. Büyüme kompozisyonuna baktığımızda uzun vadeli büyümeyi sağlayan, istihdamı sağlayan, kaliteli büyümeyi sağlayan şey yatırım. Özel yatırımlar ilk kez eksiye geçti. Bunu tersine çevirmek için 1 kuruşluk yatırımlar bile çok önemli.” Covid1-9 sürecine rağmen sanayi bölgelerinde yeni yatırımlara başlanması, yeni fabrikaların temelinin atılmasını mutlulukla izlediklerini bildiren Başkan Çamur, şunları söyledi:

Ankara Sanayicisi Önüne Bakıyor

“Yeter ki şu yüksek faiz, yüksek maliyet, artan hammade fiyatı kıskacından kurtulalım. Çarkların yeniden hızlanması, yeni yatırımlar, üretim artışı çok da zor değil. Sanayici, işadamı, girişimcinin üzerindeki maliyet yükü azaltılırsa tahmin ediyoruz bir yıl içinde kademeli bir şekilde toparlanır, normalleşme yolunda çok hızlı adımlar atarız. Toparlanmamız demek de yatırımların hareketlenmesi, sürdürülebilir büyüme demek. Zaten yasakların kalkmasıyla beraber talebin arttığını, bununla birlikte pekçok sektörümüzde imalat sanayi kapasite kullanım oranında çok ciddi artış yaşandığını, bunun da yatırımlara yansıyacağını görüyoruz. Ankaralı sanayiciler olarak, ihracatçılar, üreticiler olarak her zamankinden daha fazla çalışmamız gerektiğini biliyor, önümüze bakıyoruz. En büyük temennimiz finansman konusundaki beklentilerin karşılanması”

attachment-43368-2-828821d3e66f99c6928cddc88703bacc-1625552363-1625553155.jpg

attachment-43368-1-828821d3e66f99c6928cddc88703bacc-1625552363.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.