Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: “Barış Harekatı 47 Yıldır Hazmedilememiş!”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: “Barış Harekatı 47 Yıldır Hazmedilememiş!”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 47'nci yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen Barış ve Özgürlük Bayramı kutlamalarında konuştu.

Rum kesimine mesajlar gönderen Erdoğan, "Ziyaretimizden rahatsızlık duyanlar ellerinden geleni yapsalar da Kıbrıs Türkleri ile dayanışmamızı engellemeye kimsenin gücü yetmeyecek" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 47'nci yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen Barış ve Özgürlük Bayramı kutlamalarına katıldı.

Kıbrıs Türk halkının barış ve özgürlüğe kavuşmasını sağlayan harekatın 47. yılında aranızda bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bizim kimsenin toprağında gözümüz yok, kimse toprağımıza da el uzatamaz" dedi.

"MARAŞ'TA HAYAT YENİDEN BAŞLIYOR"

"Maraş'ta hayat yeniden başlayacaktır" diyen Erdoğan, "Artık Maraş'ta herkesin yararına olacak yeni bir dönemin kapıları açılacaktır. Yıllardır atıl durumda kalan bu bölge çözümsüzlüğün değil Kıbrıs adasının müreffeh geleceğinin sembolü olacaktır. Yeni mağduriyetler oluşturulmayacaktır.  Rum tarafı sonbaharda sondaj çalışmalarına yeniden başlayacağını duyurdu. Kimin gerginliği arttırdığının muhakemesini uluslararası toplumun vicdanına sunuyorum. Hem içerde hem de dışarda bugünkü ziyaretimizden rahatsızlık duyanlar olduğunu görüyoruz. Bu çevreler ilk günden itibaren ziyaretimizi gölgelemek için ellerinden geleni yaptılar" diye konuştu.

"DAYANIŞMAMIZI ZEDELEMEYE KİMSENİN GÜCÜ YETMEYECEK"

Türkiye ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin dayanışmasını zedelemeye kimsenin gücü yetmeyeceğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sizlerle kucaklaşmaktan rahatsızlık duyulduğunu biliyorum. Bayram sevincini gölgelemek için ellerinden geleni yaptılar. Aralarında Türkiye düşmanları biraraya geldiler. Ne yaparlarsa yapsınlar onların boş teneke gürültüsünden öte kıymeti yoktur. Türkiye ile Kıbrıs Türklerinin dayanışmasını zedelemeye kimsenin gücü yetmez" dedi.

"Bu yaşananlardan anlaşılıyor ki Kıbrıs Barış Harekatı'nın 47 yıldır halen hazmedilememiş" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hiç kusura bakmasınlar. Değil 47, 147 yıl da, 247 yıl da geçse Kıbrıs Türk halkı bağımsızlığından ve özgürlüğünden taviz vermeyecektir" diye konuştu.

Türkiye olarak haklarımızı korumak için ne gerekiyorsa yapacaklarını ve KKTC'nin kalkınması sürdürübilir ekonomik yapıya kavuşması için ne gerekiyorsa hayata geçireceklerini ifade eden Erdoğan, ambargolara rağmen Kıbrıs Türk halkının daha müreffeh yarınlara ulaşacağını söyledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.