Elon Musk’ın Tesla Açıklaması Bitcoin’i Coşturdu, Akabinde BTC Değeri Hareketlendi

Elon Musk’ın Tesla Açıklaması Bitcoin’i Coşturdu, Akabinde BTC Değeri Hareketlendi
Ünlü iş insanı Elon Musk, Bitcoin ile Tesla satın alma konusunda dikkat çekici bir açıklama yaptı.

Tesla CEO’su Elon Musk, geçtiğimiz saatlerde B Word Konferansı kapsamında sanal bir konuşma gerçekleştirdi. Ünlü girişimci, elektrikli otomobil şirketinin, Bitcoin ile yeniden çalışabileceğine ilişkin umut verici bir açıklama yaptı.

Tesla, Mayıs ayında kripto para ile otomobil satın alma kararını sonlandırmıştı. Ancak ünlü milyarder, şirketin bu kararından vazgeçip Bitcoin’i yeniden değerlendirebileceklerini belirtti. BTC ile Tesla araba satın alma döneminin yakında “muhtemelen” geleceğini paylaştı.

Elon Musk hangi kripto varlıkları elinde tutuyor sorusu yanıt buldu. Ünlü girişimci, katıldığı konferansta sahip olduğu kripto paralardan bahsetti.

Elon Musk yaptığı konuşmada, yenilebilir enerji kullanımı yüzdesinin büyük olasılıkla yüzde 50 veya üzerinde olduğunu; bu oranı artırmaya yönelik bir eğilim bulunup bulunmadığını görmek için biraz daha özen göstermek istediğini ifade etti. Çevresel endişeler giderildiği takdirde ise Tesla’nın büyük ihtimalle yeniden Bitcoin kabul edeceğini bildirdi.

Yine tek bir sözüyle kripto para piyasasını sallayan Elon Musk, Bitcoin’in değerini harekete geçirdi. Ünlü iş insanının Tesla açıklamasından sonra BTC fiyatı tekrardan 30 bin doların üzerine çıktı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.