Yeni Evlilerin O Korkusu?

Yeni Evlilerin O Korkusu?
Kadınlar arasında en sık görülen cinsel problemlerin başında gelen vajinismus, evlilikte cinsel yaşamı da olumsuz etkiliyor. Halk arasında cinsel ilişkiye girememe hastalığı olarak bilinen vajinismus, kadınlar kadar eşlerini de yakından ilgilendiriyor. Yeni evlilerin en çok korktuğu hastalıklardan biri olan vajinismus hakkında bilinmesi gereken detayları bu haberimizde bulabilirsiniz.

Kadınlar kadar eşlerini de yakından ilgilendiren bu problem, vajinal girişin çevresindeki kasların istemsiz olarak kasılması sonucu oluşuyor. Bu süreçte cinsel ilişki öncesinde veya birleşme esansında ağrı ya da endişeye bağlı olarak ilişkiye girememe durumu oluşması vajinismus olarak adlandırılıyor. Halk arasında cinsel ilişkiye girme korkusu olarak da bilinen vajinismus, her on kadından birinde görüldüğü için çok yaygın şekilde karşılaşılabiliyor. Kadınların evlendikleri zaman ilk gece korkusu ile başladığı belirtilen bu hastalık, daha önceden var olan korkularına bağlı olarak da gelişebiliyor.

Sevgililik ve nişanlılık döneminde herhangi bir sorun yaşamayan kadınlar, erkek cinsel organının vajinaya girme aşamasında ağrı, korku ve panik hali yaşarlarsa vajinismus belirtileri ortaya çıkabilir. Vajina girişinde istemsiz kasılmalar olursa cinsel ilişki imkansız hale gelir. Denemeler arttıkça bu durumun şiddeti artabilir. Bir süre sonra cinsel ilişkiyi düşünmek bile vajinismus belirtilerini tetikleyebilir. Bu yüzden vajinismus tedavi edilmeden çiftler arasında cinsel ilişki kurmak mümkün görülmemektedir. >>

Vajinismus olup olmadığınızı anlamak için cinsel ilişki denemelerinde penisin ya sadece uç kısmının çok ağrılı bir şekilde vajinaya girebilmesi ya da hiç girememesine dikkat etmek yeterlidir. Kadın kendini istemsiz olarak kasıp partnerini iterse vajinismus tetiklenmiş demektir. Aynı zamanda illa cinsel ilişki denemelerini beklemek gerekmez. Bazı hastalarda vajinismus çok ileri seviye olduğu için hasta o aşamaya gelmesine bile izin vermez.

Kadınlar için doğum kontrollerinde ve muayenelerinde öykü ile vajinismus tanısı konulabilir. Doktor muayenesi sırasında vajinismus hastalığının hangi derecede olduğu saptanabilir. Vajinismus tedavisinde ise hastaya uygun bir plan ve program seçilir. Tedavi başarısı hekimin bilgisi dışında cinsel ilişkiyi sabırlı ve birbirlerine destek olarak gerçekleştiren çiftlerin başarısına da bağlıdır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.