"Sıfır Atık projesini sahiplenmeliyiz"

"Sıfır Atık projesini sahiplenmeliyiz"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Cumhurbaşkanlığı Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen Sıfır Atık Kısa Film Yarışması Ödül Töreni'ne katıldı.

ANKARA (İGFA) - Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından düzenlenen "Sıfır Atık Kısa Film Yarışması" ödül törenine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan katıldı. Törende konuşan Erdoğan, yarışmaya 214 başvuru yapıldığına dikkati çekerek, "Ödül alsın, almasın, böyle önemli bir konu için emek harcayan her gencimiz, benim için birincidir" dedi.

Emine Erdoğan, geçen günlerde yaşanan doğal felaketlerden duyduğu üzüntüyü de dile getirerek, bu felaketlerin açtığı yaraları sarmak için el ele verilmesi gerektiğini vurguladı.

“İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ İLE MÜCADELEYİ GÜNDEMİMİZDEN DÜŞÜRMEMELİYİZ”

Geçen hafta Kastamonu'nun Bozkurt ilçesini ziyaret ettiğini hatırlatan Emine Erdoğan, şöyle konuştu: "Devletimiz tüm gücüyle bölgeyi ihya etmek için çalışıyor. İnşallah en kısa zamanda hem sel felaketinin izlerini sileceğiz hem de ormanlarımızı yeniden yeşerteceğiz. Tabii bu yaşananlarla anlıyoruz ki iklim değişikliği ile mücadeleyi asla gündemimizden düşürmemeliyiz. İnsanın, doğayla bir ve bütün olduğu gerçeğinin içselleştirmesini sağlamalıyız. Uyarı levhaları doğayı korumaya yetmez, gerçek koruma kalkanı vicdanlardır. Gelin, bu vicdanları yetiştirelim."

Afetlerin birbirine eklenen uzun bir zincir hâline geldiğini ve dünya nüfusunun istisnasız bu krizden etkilendiğini dile getiren Emine Erdoğan, "Birleşmiş Milletler’in verilerine göre, son 20 yılda 7 bin 500 büyük doğal afet gerçekleşti, 1,2 milyon insan hayatını kaybetti. Küresel ekonomiye etkisi neredeyse 3 trilyonu buldu" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.