Akyurtlu Gençler Millet Kütüphanesinde

Akyurtlu Gençler Millet Kütüphanesinde
Ankara Akyurt Yakupoğlu Ortaokulu 7 ve 8’inci sınıf öğrencileri, Akyurt Belediyesinin ulaşımı sağladığı etkinlik kapsamında Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesini ziyaret etti.

Akyurt Yakupoğlu Ortaokulu 7 ve 8’inci sınıf öğrencileri, Akyurt Belediyesinin ulaşımı sağladığı etkinlik kapsamında Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesini ziyaret etti.

Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık’ın da katıldığı gezide 70 öğrenci, 5 öğretmen ve Akyurt Milli Eğitim Müdürü Haluk Saydan Millet Kütüphanesi rehberlerinin eşliğinde yapıyı gezerek güzel bir gün geçirdi.

Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık, gençlere yönelik etkinliklerin devam edeceğini belirttiği açıklamasında “Yakupoğlu Ortaokulu öğrencilerimizin eğitim hayatına katkı sağlayan, araştırma, okuma ve kavrama alışkanlıklarını geliştiren, görkemli bir yapıya sahip Millet Kütüphanesini beraberce gezdik. Her yaştan gencimiz ve tüm vatandaşlarımızın kullanımına açık olan bilgi kaynağı Millet Kütüphanesini gezerek gençlerimizin bu tesisleri kullanmak için istekli olmalarını sağlamayı amaçlıyoruz. Yakupoğlu Ortaokulu ile başlattığımız gezinin kapsamını genişleterek Akyurt’taki tüm ortaokul 7 ve 8. sınıf öğrencilerini Millet Kütüphanesine götüreceğiz. Sergi salonunda matbaanın Osmanlı ve Türkiye coğrafyasına girmesini sağlayan İbrahim Müteferrika’nın eserlerinden oluşan sergiyi de ziyaret ettik. Dönem dönem farklı sergiler devam ediyor. Yapıya ayrıca parantez açmak gerekirse Avrupa’nın en büyük kütüphane binası burası Mimarisi ve kitap çeşitliliğiyle hayran olunacak güzellikte bir mekân. Bu vesileyle Millet Kütüphanesini Ankara’mıza kazandıran Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımı sunuyorum.” diye konuştu.

attachment-54726-0-aad4f49c0ca0b7e3a46d85852920270f-1639464885.jpg

attachment-54726-1-aad4f49c0ca0b7e3a46d85852920270f-1639464886.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.