Devletler Madenciliğe Savaş Açtı! Şimdide Malezya! Cihazları Silindirle Ezdiler!

Bugün bir video sosyal medya platformu Twitter’ın gündemine bomba gibi düştü. Videoda, yüzlerce Bitcoin madencilik cihazlarının üzerinden yol yapımlarında kullanılan iş makinasıyla geçiliyordu. Birçok kişi, bu kadar önemli sayıda ve pahalı Bitcoin madenciliği ekipmanını kimin, nerede yok ettiğini merak ediyordu. Kısa süre sonra olayın iç yüzü ortaya çıktı. İşte o görüntüler...

Yüzlerce Bitcoin ASIC madencilik ekipmanını ezen bir silindiri gösteren video, ilk olarak Çinli kripto para sosyal medya platformlarında dolaşmaya başladı. İnsanlar başlangıçta bu olayın Çin veya Latin Amerika’da gerçekleştiğini öne sürdü. Çin’de madencilere yapılan baskı da bu iddiaları güçlendiriyordu. Ancak olayın iç yüzü tamamen farklı çıktı.

 

Malezyalı medya kuruluşu The Star’ın bir raporuna göre, Malezya’nın Sarawak eyaletinin Miri kentindeki polis, bir elektrik hırsızlığına ilişkin son bir baskından ele geçirilen toplam 1.069 Bitcoin madencilik ekipmanına el koydu.

Rapora göre, Miri polisi ve elektrik dağıtım şirketi, şubat ve nisan ayları arasında ortak bir operasyon gerçekleştirdi. Güvenlik güçleri, Bitcoin madenciliği yapmak için kaçak elektrik kullandıkları iddiasıyla sekiz kişiyi tutukladı. Operasyon sırasında bulunan yaklaşık 1,25 milyon dolar değerindeki Bitcoin madencilik ekipmanına da daha sonra el konuldu.

Uzmanlar tarafından derlenen en güncel Bitcoin madenciliği haritasına göre Malezya, bu yıl nisan ayı itibariyle Bitcoin’in toplam ağ hash oranının yaklaşık yüzde dördünü oluşturuyor. Ancak, Malezya’daki operatörlerin gizlice BTC madenciliği yapmak için kaçak elektrik kullandıklarına dair yıllar boyunca çok sayıda rapor hazırlandı. Sadece mart ayında, Malezya’nın Melaka eyaletindeki polis, yerel bir kamu hizmeti şirketine yaklaşık 9 milyon ringgit (yaklaşık 2,2 milyon dolar) zarara neden olduğu iddia edilen bir Bitcoin madencisini arıyordu.

Devletin, el koyulan madencilik cihazlarını satışa çıkarmak yerine yok etmesinin sebebi ise açıklanmadı.

Ukrayna’da Bitcoin Madenciliği İçin Kulllanılan Yüzlerce PS4’e El Konuldu

Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU), 8 Temmuz’da Vinnytsia şehrinde büyük bir enerji kaybını araştırırken, 3.800 PlayStation 4 Slim oyun konsolu ile dolu bir depo keşfetti. İlk raporlara göre konsollar, grafik kartları ve CPU’lar ile birlikte kripto para madenciliği yapıyordu.

SBU, bu deponun çiftliğin yakındaki bir elektrik santralinden 255.000 dolar değerinde elektrik kaçırdığını ve Vinnitsa’nın bazı bölgelerinde kesintilere neden olduğunu tahmin ediyor. Zanlılar ağır bir para cezası ödemek zorunda kalabilir veya üç yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya kalabilir.

Paraguay Kripto Para Madenciliğini Düzenleyecek

Bitcoin, Latin Amerika’da fırtına gibi esmeye devam ediyor. Bu sefer, Paraguay’da Bitcoin madenciliğini lisanslama süreci için düzenleyici bir çerçeve öneren başka bir yasa yolda. Latin Amerika ülkesinin kongresi Temsilciler Meclisi şu anda kripto para düzenlemeleri oluşturacak bir yasa tasarısını düşünüyor. Bu yönergeler, ülkede dijital varlıkların kullanımını ve madenciliğini resmi olarak tanıyacak ve yetkilendirecek.

Kongre Üyesi Carlitos Rejala, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada “Bu yasa tasarısı geçtikten sonra Paraguay kendisini bu rekabetçi sektörde konumlandıracak ve sürdürülebilir Bitcoin madenciliğine öncülük edecek.” dedi. Rejala, yasa tasarısı hakkında da şöyle konuştu:

“Daha önce duyurduğumuz gibi dün “Bitcoin Yasası” projesini sunduk. Bu tasarı, Paraguay’da yabancı yatırımı çeken kripto para üretim endüstrisi hakkında net bir düzenleyici çerçeve sağlıyor. Bu hamleyi, El Salvador’un geçen ay Bitcoin’i o ülkede yasal bir para birimi olarak benimsemesinin üzerine yapma kararı aldık.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.