Ankara Koronavirüs Salgınında Son Dakika Gelişmesi! Yüz Yüze Eğitim Başladı Bir Okul Karantinaya Alındı! Yasaklar Kalkamayacak Mı? Vaka Sayılarında Son Durum…
Yayınlanma:
Güncelleme:
Türkiye’nin en büyük ilçelerinden biri olan Ankara ilinde son dakika gelişmesi yaşandı. Yüz yüze eğitimin Ankara ilinde başlamasıyla birlikte Çankaya ilçesindeki bir okulun karantinaya alındığı öğrenildi. Tüm bunların yanında hem Ankara ilinde hem de Türkiye genelindeki vaka sayılarının artması, yasakların kalkmayacağını milyonlarca vatandaşa düşündürdü.

Ankara’nın Çankaya ilçesinde bulunan Mehmet Hikmet Ayberk İlkokulu’nda 3 öğretmenin koronavirüse yakalandığı duyuruldu. İddialar doğrultusunda okulun dezenfekte edilmesi için geçici bir süreliğine kapatıldığı da duyuruldu. Birçok öğretmen ise bu haberden sonra sosyal medya üzerinden “Her bir öğretmen tek tek aşılanmadan başlayan yüz yüze eğitim tehlikelidir” gibi birçok yorum yaptı.
Ankara koronavirüs salgınında ise 8 – 14 Şubat tarihli tablodan hemen sonra 15 – 21 Şubat tarihli harita açıklanmış ve büyük illerde olağan bir dalgalanma yaşanmadığı da görülmüştü. Pazar akşamı saat 20.00’da açıklanacak olan verilerek bakıldığında ise yasakların Ankara ilinde kalkıp kalkmayacağına karar verilecek.
1 Mart itibariyle kademe kademe kalkacak olan yasaklarda öncelikli iller ise vaka sayısı 1 Mart’ta kadar düşük olmuş olan şehirlerde olacak. Ankara ilinde de 1 Mart itibariyle yasakların kalkacağı düşünülüyor. Fakat vaka sayıları yüksek olan ya da vaka sayılarında olağan bir artış yaşayan illerin en son kademede kalkacağı düşünülüyor.

Türkiye 25 Şubat Hasta Sayısı
25 Şubat tarihli verilere bakıldığındaysa 126.527 yapılan testten 9.572 kişinin testi pozitif çıktı ve evinde karantinaya alındı. Bunun yanında hastanede koronavirüs tedavisi gören hasta sayısı ise 658 olarak açıklandı. Bir önceki haftaya göre yükseliş yaşayan koronavirüs tablosu ise yasakların kalkmayacağını düşündürdü. Fakat Sağlık Bakanı Koca’dan herhangi bir açıklama gelmedi.

Bunun yanında koronavirüs salgını nedeniyle hayata gözlerini kapatan kişi sayısı 73 olarak açıklandı. İyileşen hasta sayısı 6.210 kişi olarak açıklandı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.