Ankara Haber: Kahramankazan Belediyesi Olarak "Bölgede Sıcak Yemek İkramı Yaptık"

Ankara Haber: Kahramankazan Belediyesi Olarak "Bölgede Sıcak Yemek İkramı Yaptık"
Asrın felaketi olan 6 Şubat depreminde göçük altında kalan vatandaşlarımızın kurtarılmasında fedakârca çalışan Kahramankazan Belediyesi Arama ve Kurtarma Birliği afet bölgesinden evine döndü.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerin ardından Kahramankazan Belediyesi tüm birimleriyle teyakkuza geçti.  Deprem haberini alır almaz afet bölgesine giden Arama Kurtarma Birliği, AFAD, UMKE, İHH gibi kurumların koordinesinde çalışmalarını özveriyle yürüterek göçük altından 84 canın kurtarılmasını sağladı. Ankara Haber: Kahramankazan Belediyesi Olarak "Bölgede Sıcak Yemek İkramı Yaptık"

Ankara Haber: Kahramankazan Belediyesi Olarak "Bölgede Sıcak Yemek İkramı Yaptık"

Kahramankazan Belediyesi afet bölgesinden gelen Arama Kurtarma Birliğini tüm belediye personeliyle birlikte karşıladı. Belediyenin nikah salonunda düzenlenen karşılama töreninde salone giren ekipleri tüm personelin ayakta karşılaması duygulu anlara sahne oldu. Her kim bir canı kurtarırsa bütün insanlığı kurtarmış gibi olur sözleriyle konuşmasına başlayan Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz; “Depremin yaşanmasından çok kısa bir süre sonra Arama Kurtarma Birliği liderimiz Ömer Ünal beni aradı.

Durumun çok ciddi olduğunu hemen yola çıkacağını bildirdi. Ekip liderimiz hemen bölgeye doğru yola çıktı. 6 Şubat sabahı gün aydınlandığında depremin yıkıcı etkisini gördük. Ardından Arama Kurtarma ekibimizi bölgeye uğurladık. Arama kurtarma ekibimizden Allah razı olsun, aç susuz içerdeki insanları kurtarmaya çalıştılar. Ekibimiz İHH, UMKE, AFAD ile ortak çalışarak 84 kardeşimizi göçük altından çıkardılar. Arama kurtarma ekibimize özellikle teşekkür ediyorum” dedi.

Programın ardından Kahramankazan Kaymakamı Abdullah Selim Parlar ve Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz afet bölgesinde fedakarca çalışan tüm arama kurtarma ekibi ve görevli personele plaket takdiminde bulundu. 

“Bölgede Sıcak Yemek İkramı Yaptık”

Bölgede yaşanan yemek sorununu bir nebze de olsa çözmek için afet bölgesine 6 bin kişi kapasiteli yemek çadırları gönderdiklerini söyleyen Başkan Oğuz; ”Bölgede yaşam mücadelesi verilirken insanlarımız, görevlilerimiz yemek sorunu yaşamasın diye ekiplerimizi hemen bölgeye gönderdik. Yemek çadırlarımızda 6 bin kişilik yemek dağıttık. Orada görev yapan ekip arkadaşlarımla gurur duydum” dedi. 

“Kardeş Aile Projemiz”

Yardımlarımızı daha da büyütmeliyiz diyen Başkan Oğuz, ” Depremzede ailelere yardım etmek için ‘Kardeş Aile’ projemiz üzerine çalışıyoruz. Depremzede kardeşlerimize burada ev sahipliği yapacağız onlara destek olacağız. Yerleşmek isteyenlere iş bulacağız. Bu büyük bir afet yıkıcı etkisi yaşadığımız bütün depremlerden fazla. Yaraları sarmak için fedakarlık yapacağız. Resmi kurumlarla devletimiz yaraları sarmaya başladı bizde destek olacağız” diye belirtti.

 

attachment-82707-0-cb4216f8c0d15919fbc2a0b956709bed-1676366773.jpeg

attachment-82707-1-cb4216f8c0d15919fbc2a0b956709bed-1676366773.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.