Son depremin bilançosu: 6 kişi vefat etti, 294 kişi yaralandı!

Son depremin bilançosu: 6 kişi vefat etti, 294 kişi yaralandı!
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 6.4 şiddetinde müstakil meydana gelen depremde 3 kişinin vefat ettiğini, 213 kişinin yaralandığını açıkladı.

Hatay'da meydana gelen 6.4 ve 5.8 şiddetindeki depremde can kaybı 6'ya yükselirken, 294 yaralı hastanelerde tedavi altına alındı.Sağlık Bakanı Koca, "Hatay Tıp Fakültesi ile İskenderun ve Reyhanlı Devlet Hastanelerinde yatan toplam 95 hastamız, yeni iki depremden sonra, tedbiren, Adana ve Dörtyol hastanelerine sevk edilmiştir. Hatay’da Sahra Hastanelerimiz görev başında. Adana ve Dörtyol’da doluluk oranlarımız oldukça düşük" dedi.

Yetkililer, depremde hasar alan binalara girilmemesi konusunda uyarılar yapıldı.

Son depremde köprüde büyük yarıklar oluştu

Samandağ ve Antakya yolunda araçların kullandığı Uğur Mumcu Bulvarı’ndaki köprü, önceki depremlerde yara almış ve bakım onarım yapılmıştı. Aynı köprü son depremde büyük yarıklar oluşturdu.

CNN Türk’teki canlı yayında konuşan 112 ekipleri, köprüden ambulansla zor geçtiklerini, vatandaşların bu köprüyü kullanmaması konusunda uyardı.

Merkez üssü Hatay Samandağ olan 6.4 ve 5.8 şiddetindeki depremlerde bazı binaların yıkıldığı, yıkılan bir binanın enkazında kalan 3 kişinin kurtarılması çalışmasının da yapıldığı öğrenildi.

Hatay depremleri sonrası Fuat Oktay'dan ilk açıklamalar... 28 ihbar ulaştı, inceleme sürüyor

Hatay merkezli meydana gelen depremlerle ilgili incelemelerin devam ettiğini duyuran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 6,4 ve 5,8'lik iki depremle birlikte 8 yaralının hastanelere sevk edildiğini duyurdu.

AFAD Koordinasyon Merkezi'ne 28 ihbar geldiğini belirten Fuat Oktay, bölgede bulunan vatandaşlarımızın hasarlı binalardan uzak durmalarını ve ekiplerin uyarılarına hassasiyetle uymalarını istedi.

Oktay, binalara hiçbir sebeple girilmemesinin altını çizdi.

İhbarları değerlendirdikten sonra kamuoyuna bilgileri açıklayacaklarını belirten Oktay, "Karaçay Barajı ile ilgili bir söylenti yayıldı. Henüz teyit edilen bir risk olmadığını gördük. Vatandaşlarımıza tekrar hasarlı binalara girmemelerini özellikle gerek eşya almak için, gerek kontrol etmek için özellikle hasarlı binalarını girmemeleri konusunda rica ediyoruz. Kendi sağlığınızı sevenlerinizi düşünün milletimizi düşünün" diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.