Naci Görür'den 'Beton' Uyarısı! Çatlak ve Tahribat...

Naci Görür'den 'Beton' Uyarısı! Çatlak ve Tahribat...
Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabından dikkati çeken bir uyarı yaptı.İSTANBUL (İGFA) Prof. Dr. Naci Görür, artçıları

Prof. Dr. Naci Görür, artçıların sürdüğü deprem bölgeleri için "beton dökme" uyarısı yaptı.

Artçı depremlere dikkat çeken Görür, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Arkadaşlar, deprem bölgesinde artçı depremlerin yoğun olduğu bu zaman diliminde inşaatlarda beton dökmek son derece sakıncalıdır. Beton pirizlenme süresinde ciddi çatlak ve tahribat alabilir ve görevini göremez hale gelebilir. Sevgiyle" ifadelerini kullandı.

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür kimdir, kaç yaşında, kariyeri nedir?

Prof. Dr. Naci Görür, Türk bir jeologdur ve İstanbul Teknik Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği bölümünde öğretim üyesidir. 1953 yılında doğmuştur.
Kariyeri boyunca aktif bir şekilde fayların incelenmesi ve deprem araştırmaları konusunda çalışmalar yapmıştır. Özellikle Marmara Denizi'ndeki fay hatları ve bu fayların olası deprem riskleri konusunda yaptığı araştırmalar ile tanınmaktadır. Aynı zamanda, Türkiye'nin deprem riski yüksek bölgelerindeki yapıların güçlendirilmesi konusunda da çalışmalar yapmıştır.

Prof. Dr. Naci Görür, Türkiye'deki deprem araştırmalarına yaptığı katkılardan dolayı birçok ödül almıştır ve birçok ulusal ve uluslararası bilimsel toplantıda konuşmacı olarak yer almıştır. Ayrıca, birçok akademik makale yayınlamış ve çeşitli kitap bölümleri yazmıştır.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.