Ankara Haber: Sincan Belediyesi Adıyaman’da Ramazan’a Hazır...

Ankara Haber: Sincan Belediyesi Adıyaman’da Ramazan’a Hazır...
Sincan Belediyesi, depremin yıkıma uğrattığı "kardeş şehir" Adıyaman’da Ramazan ayını dayanışma iklimiyle yaşatacak. 10 bin kişilik aşevi Ramazan’da iftar çadırı olarak hizmet verecek.

Sincan Belediyesi, depremzede vatandaşlar için gönül sofralarını açarak Ramazan boyunca hem iftar hem de sahurda ikramlarda bulunacak. Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden etkilenen Adıyaman’ı “kardeş şehir” ilan eden Sincan Belediyesi, depremzede vatandaşlar için çalışmalarını ara vermeden sürdürüyor. Şehrin yeniden ayağa kalkması ve depremzedelerin barınma, yiyecek ve diğer temel ihtiyaçları için seferber olan Sincan Belediyesi, Adıyaman’da Ramazan’ın manevi iklimini yaşatmak için de kolları sıvadı. 

Adıyaman merkezde bulunan 200 konteynerlik kentte kurulan mescitte ilk teravih namazı kılındı, ilk sahur yapıldı. Sincan Belediyesi’nin kurduğu 10 bin kişilik aşevi depremzede vatandaşlar için Ramazan’a özel iftar çadırı olarak hizmet veriyor.

Burada hazırlanacak iftarlık ve sahurluk yiyecekler Ramazan boyunca depremzedelere ikram edilecek. Ayrıca kurulacak Ramazan çadırında çocuklara yönelik etkinliklerin yanı sıra ilahi grupları da depremzede vatandaşlarımızla buluşacak. Sık sık bölgeye giderek çalışmaları yerinde takip eden Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan, Adıyaman’daki Ramazan hazırlıkları ile ilgili bilgi verdi. 

Başkan Ercan “Deprem bölgesinde Ramazan hazırlıklarımızı tamamladık. Şimdiye kadar yemek yardımımız aşevimizde sürüyordu, o şimdi iftar çadırı olarak devam edecek. Hem iftar hem sahur için binlerce depremzede vatandaşımıza ikramlarda bulunacağız. Bunun yanında iftar ve sahur programlarımız ve çocuk etkinliklerimiz olacak. Ramazan’ın manevi iklimini olması gerektiği gibi Adıyaman’da yaşatacağız inşallah. Ramazan ayının herkese hayırlar getirmesini temenni ediyorum” dedi.

attachment-83751-0-47afa321ec5c8ab9528e8a45ce50c1d1-1679569813.jpeg

attachment-83751-1-47afa321ec5c8ab9528e8a45ce50c1d1-1679569813.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.