Son dakika: Depremde can kaybı 50 bin 783'e yükseldi!

Son dakika: Depremde can kaybı 50 bin 783'e yükseldi!
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, katıldığı canlı televizyon programında açıklamalarda bulundu. Bakan Soylu, Kahramanmaraş ve Hatay depremlerinde can kaybının 50 bin 783'e yükseldiğini açıkladı. Bakan Soylu, ölenlerin 7 bin 302'sinin göçmenler olduğunu söyledi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, depremde hayatını kaybeden vatandaşların sayısına ilişkin soruları yanıtladı. Soylu, afetin başından itibaren Adalet Bakanlığı, savcılıklar, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, Sağlık Bakanlığı, jandarma ve kaymakamlıklar tarafından hayatını kaybedenlerin tespitine yönelik çalışmalar yapıldığını belirtti.

Soylu, bölgedeki köylerde yaşamını yitiren ve ilçe savcısından ya da ilgili kişilerden ölüm raporu almadan gömülen vatandaşlar olduğunu ifade etti. Ayrıca, depremde hayatını kaybedenler arasında göçmenlerin de bulunduğunu belirten Soylu, bu konuda yapılan tespitlerin de resmi kayıtlara geçirilmekte olduğunu sözlerine ekledi.

Son dakika: Depremde can kaybı 50 bin 783'e yükseldi!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, depremde hayatını kaybeden göçmen sayısının 7.302 olduğunu açıkladı ve toplamda 50.783 kişinin ölüm tescilinin yapıldığını belirtti. Ayrıca, kimliklendirme çalışmaları devam eden 985 kişi olduğunu ve bu sayının içinde kayıp olarak arananların da bulunduğunu ifade etti.

Deprem sırasında çıkan yangınlarla ilgili yaşamını yitirenlerin olup olmadığına dair çalışmaların devam ettiğini söyleyen Soylu, kimliklendirme çalışmaları süren 985 kişi arasında yabancı uyruklu kişilerin de olduğunu aktardı. İdlib, Afrin, Cerablus, Azez ve Mare'den başvuranların DNA örneklerinin alındığını ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayanlarla karşılaştırma yapıldığını belirtti. Soylu, içlerinde yalnız yaşayanlar, kimsesizler ve hiçbir yakını olmayanların da bulunduğunu dile getirdi.

Soylu, kayıp vatandaşlarla ilgili toplam 297 müracaat olduğunu ve bunların içinde 86 çocuğun yer aldığını bildirdi. Kayıp çocukların yaş gruplarına göre dağılımını 30'unun 0-6 yaş, 20'sinin 7-12 yaş ve 36'sının 13-17 yaş aralığında olduğunu söyledi. Diğer kayıp vatandaşların ise erişkin olduğunu belirtti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.