Ankaralı İş Adamları: Faiz Kararından Memnun

Ankaralı İş Adamları: Faiz Kararından Memnun
ORSİAD Başkanı Levent Çamur, Merkez Bankası politika faizini beklentilerin üzerinde 750 baz puanlık artışla yüzde 25'e yükseltmesini “olumlu” karşıladıklarını bildirdi.

OSTİM Organize Sanayi Bölgesi Sanayici İş İnsanları Ve Yöneticileri Derneği (ORSİAD) Başkanı Levent Çamur, ekonomide fiyat ve finansman istikrarının önemine dikkat çekti, faiz artış kararının bu bakımdan en dikkat çekici enstrümanlardan biri olduğunu söyledi. İşletmelerin kredilere erişimde zorlandığı, yetersiz finansman sorununun ötesinde artık finansman bulamadıkları bir dönemden geçildiğine işaret eden Başkan Çamur, “Enerjiden hammaddeye; işletmelerimizin üzerindeki maliyet yükü hayli fazla. Finansmana erişimin neredeyse imkansız hale geldiği bir dönemde iş dünyası temsilcileri olarak sürekli iyileştirici adımların atılması, kredilerin üzerindeki baskının hafifletilmesi gerektiğini söylüyorduk” dedi.

Nakit Akışı Rahatlatacaktır”

ORSİAD Başkanı Levent Çamur, Merkez Bankası’nın yüzde 17.5’den yüzde 25’e çıkan faiz uygulamasının bu anlamda doğru bir karar olduğuna dikkat çekti. Başkan Çamur, “Önümüzdeki dönemde kurda ciddi bir düşüş olmasa bile bir miktar düşüş olacağını düşünüyoruz. Elbette faiz artışının bankalar nezdinde de olumlu karşılanacağını umuyoruz. Yalnızca devlet bankalarında değil özel bankalarda da bir hareketlilik bekliyoruz. Piyasaya bir nakit girdi akışı; gerek üreticileri gerekse ihracatçıları ve yatırımcıları önemli ölçüde olumlu yönde etkileyecektir” şeklinde konuştu.

İhracatçıya Özel Kur Talebi

Kredilerin, kredibilitenin, Kredi Garanti Fonu destekli Eximbank kreedilerinin tekrar gündeme geleceğini düşündüklerini de kaydeden Başkan Levent Çamur, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bunlar piyasayı rahatlatacaktır. Tabi kurların gerilemesi ihracatçıları zora sokacaktır. İhracatçı firmaların talebi; ihracatçılara özel bir kur uygulamasıdır. Bu uygulama ihracatçının nefes almasını, işin devamlılığını sağlayacaktır...”

attachment-88518-1-a1e85a629def05f4d509596b54296e1c-1692954858.jpg

attachment-88518-0-a1e85a629def05f4d509596b54296e1c-1692954857.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.