Etimesgut’a Kazak Besteci Tattimbet Kazangapulı Yapıldı! Tattimbet Kazangapulı Kimdir?

Etimesgut’a Kazak Besteci Tattimbet Kazangapulı Yapıldı! Tattimbet Kazangapulı Kimdir?
Etimesgut Belediyesi’nin Kazakistan’ın ünlü bestekârı Tattimbet Kazangapulı adını verdiği parka ünlü bestecinin heykeli de dikildi.

Kazakistanlı heykeltraş Murat Mansurov tarafından yapılan ve Karagandı Eyaleti'nin hediyesi olarak Etimesgut’a getirilen heykel törenle parka yerleştirildi.

Açılış törenine Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, TÜRKSOY Eski Genel Sekreteri Düsen Kaseinov, Kazakistan Ankara Büyükelçiliği Askeri Ataşesi Feyzullah Pırnazarov, Kazakistan Karagandı Eyalet Vali Yardımcısı Erbal Alikulof katıldı. Kazakistan Tattimbet Halk Çalgıları Orkestrası açılış öncesi mini bir konser verdi.

Açılışta konuşan Demirel, Türk dünyası ile bağların daha da güçlendirilmesi adına ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduklarını belirterek, “25. Uluslararası Anadolu Günleri Kültür ve Sanat Festivalimizde Kazakistan’ın yanı sıra Türk devletlerini ve topluluklarını ilçemizde ağırlıyoruz. Kültür ve sanatlarını tanıtıyoruz. Bu parkımız ve heykel Kazakistan dostluğumuzu daha da pekiştirecektir” dedi.

Kazak heyette Etimesgut Belediyesi’nin Türk dünyasının tanıtılması noktasında büyük ve önemli görevler üstlendiğine işaret ederek Başkan Demirel’e teşekkür ettiler.

Konuşmaların ardından heykelin açılışı yapıldı.

Tattimbet Kazangapulı 1815 yılında Karagandı Eyaleti Karkaralı İlçesinde doğdu. 1862 yılında vefat etti. Meşhur Kazak bestecisi, dombıracı, halk küy (ezgi) sanatının duayenidir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.