Ankara'da Kadın Dernekleriyle Şiddete Karşı Ortak Mücadele!

Ankara'da Kadın Dernekleriyle Şiddete Karşı Ortak Mücadele!
Ankara Buluşmaları'nda kadın dernekleri, aile içi ve kadına yönelik şiddeti ele aldı. Toplantıda deneyim paylaşımları ve çözüm önerileri gündeme geldi. Başkan Turgut Altınok, eğitimin önemine vurgu yaptı. İşte o detaylar...

Keçiören Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen 'Ankara Buluşmaları', başkentin farklı bölgelerinden kadın dernekleri ve üyelerini aynı çatı altında topladı. Toplantıda, aile içi ve kadına yönelik şiddet konularında deneyimler paylaşıldı ve çözüm önerileri geliştirildi.

Belediye Başkanı Turgut Altınok, aile içi şiddetin Türkiye genelinde bir sorun olduğuna dikkat çekerek, eğitimin bu sorunun çözümünde kilit bir rol oynadığını vurguladı. Altınok, “Bir dönem kadınlarımıza yeterli eğitim imkânı sunamadık. Ancak şimdi buna vurgu yaparak, eğitimin her yaşta sürmesi gerektiğini hatırlatmak istiyorum.” dedi.

BAŞKENT'TE BULUNAN KADIN DERNEKLERİ ANKARA BULUŞMALARI'NDA BİR ARAYA GELDİ

Altınok, kadınların ekonomik yaşamda daha aktif olmaları için Keçiören'de başlatılan projelerden de bahsetti. Keçikoop Kadın Kooperatifi'nden, KEÇMEK kurslarına kadar birçok alanda kadınlara yönelik faaliyetlerin sürdüğünü anlattı. Başkan ayrıca, “Ankara'nın çeşitli ilçeleri, orta Anadolu'nun küçük yansımalarıdır. Göçle gelen vatandaşlarımızı şehir yaşamına entegre ederken, kadın ve aile eğitimiyle güçlendirmeliyiz.” şeklinde konuştu.

1-10.jpeg

Buluşma, kadın derneklerinin temsilcilerinin deneyimlerini paylaşmalarıyla devam etti. Yerel yönetimlerle iş birliği içinde gerçekleştirdikleri projeler ve şiddete karşı alınabilecek tedbirler konuşuldu. Bu önemli toplantı, kadın ve aile sorunlarına dikkat çekerek, bu konularda atılacak adımların sinyalini verdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.