Eşinden Habersiz Ev Satana Kötü Haber! Boşanma Sebebi Saydı! İşte Yargıtay'dan Emsal Kararı

Eşinden Habersiz Ev Satana Kötü Haber! Boşanma Sebebi Saydı! İşte Yargıtay'dan Emsal Kararı
Yargıtay, erkeğin eşinin bilgisi dışında kendi adına kayıtlı evi satmasını "güveni sarsıcı" bir eylem olarak değerlendirip boşanma gerekçesi saydı. Bu emsal kararla, kadın tazminat hakkı kazandı. İşte detaylar...

Yargıtay, bir erkeğin kendi adına olan evi, eşinden habersiz olarak satmasını "güveni sarsıcı" bir hareket olarak değerlendirerek boşanma gerekçesi saydı. Bu emsal kararın ardından eşine manevi tazminat ödemesi kararlaştırıldı.

Bursa'da gerçekleşen olayda, yaklaşık 30 yıllık evli bir çiftin arası, kocanın ilk evliliğinden olan oğluna ev almak için kendi evini sattıktan sonra açıldı. Eşi bu satıştan haberdar olmadan gerçekleşen bu olayın ardından boşanma davası açtı ve 100 bin TL tazminat talebinde bulundu.

Eşi Bilgisi Dışında Evi Satan Koca Kusurlu!

Mahkemede eşler arasındaki iddialar karşılıklıydı. Kadın, eşinin evi terk etmeye zorladığını belirtirken, erkek ise eşine para gönderdiğini ve onun geri dönmeyi reddettiğini ifade etti. Ancak Bölge Adliye Mahkemesi, erkeğin eşinin rızası olmadan ev satışını gerçekleştirmesini kabul edilemez bir kusur olarak değerlendirdi.

İşte Yargıtay'dan emsal kararı

Yargıtay, bu kararı onaylayarak erkeğin bu hareketinin eşine karşı güven sarsıcı ve ekonomik anlamda zarar verici bir eylem olduğuna hükmetti. Kararda, eşinin haberi olmadan ev satmanın, kadının kişilik haklarına zarar veren bir eylem olduğu belirtildi ve erkeğin manevi tazminat ödemesi gerektiği ifade edildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.