Ankara’da Balık Sezonu Açıldı! Balık Halinde Satışlar Başladı… İşte Ankara BAlık Fiyatları...

Ankara’da Balık Sezonu Açıldı! Balık Halinde Satışlar Başladı… İşte Ankara BAlık Fiyatları...
​​​​​​​Ankara’da Balık Sezonu Açıldı! Ankara Büyükşehir Belediyesi, balık sezonunun başlamasıyla birlikte Yenimahalle Toptancı Balık Hali'nde hijyen denetimlerini artırdı. İşte detaylar...

Ankara'nın taze balık merkezi Yenimahalle Toptancı Balık Hali, yeni balık sezonuna Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin sıkı denetimleriyle girdi. Sağlık İşleri Daire Başkanlığı ekipleri, balık sezonunun start almasını fırsat bilerek hem hijyen standartlarına uygunluk hem de yasak türlerin satışa sunulup sunulmadığına yönelik kontrollerini artırdı.

Bu denetimlerle beraber, balıkçı esnafı hijyen ve saklama koşulları konusunda detaylı bilgilendirmeyle donatıldı. Belediyenin bu eğitsel yaklaşımı, tüketicilerin sağlıklı gıdalara ulaşmasını garanti altına almayı hedefliyor.

toy3328.jpg

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Balık Sezonuna Hijyen Denetimleriyle Başladı

Sağlık İşleri Daire Başkanlığı Veteriner İşleri Şube Müdürü Mustafa Şener, yapılan denetimlere dair, “1 Eylül’den 1 Nisan’a kadar olan süreçte denetimlerimizi sıklaştırdık. Hedefimiz, halkımıza en hijyenik şekilde su ürünleri sunmaktır" dedi.

Diğer yandan, belediye tarafından modernize edilen Balık Hali, esnafın da takdirini kazandı. Esnaf, yıllardır sıkıntı içinde satış yaptıkları eski yapının yerine, modern ve hijyenik bir ortamda hizmet vermenin mutluluğunu yaşıyor. Hal esnafından gelen yorumlar, bu değişimin hem müşterilere hem de satıcıya nasıl olumlu yansıdığının bir göstergesi.

Ankara'nın Merkezi Balık Pazarında Fiyatlar Belli Oldu

Ankara'nın merkezi balık pazarı olan Yenimahalle Toptancı Balık Hali, balık sezonunun başlamasıyla birlikte hareketlenmeye başladı. 19 Eylül 2023 tarihli fiyat bilgilerine göre; öne çıkan bazı balık türleri ve fiyat aralıkları şöyle:

Hamsi, hem Marmara'dan hem de Karadeniz'den tedarik edilen türlerde kasa başı fiyat 200 TL ile 400 TL arasında değişiyor.

En popüler balıklardan biri olan İstavrit'in kasa fiyatı 500 TL'den başlayıp 700 TL'ye kadar çıkabiliyor.

Mercan kilosu 100 TL ile 500 TL arasında alıcı buluyor.

Kılıç balığının kilosu ise 200 TL'den başlayarak 300 TL'ye kadar yükseliyor.

Ayrıca, özellikle ithal balık türlerinde değişiklik gösteren fiyatlar dikkat çekiyor. Örneğin; ithal uskumrunun kasa fiyatı 850 TL'ye kadar çıkabiliyor.

Ankara'da balık tüketimini yakından ilgilendiren bu fiyatlar, hem esnafın hem de tüketicinin beklentileri doğrultusunda şekilleniyor. Mevsimsel değişiklikler, denizlerdeki avlanma koşulları ve tüketici talepleri fiyatların belirlenmesinde etkili oluyor.

Balık severler için Ankara'nın bu merkezi hali, taze ve kaliteli ürünlere ulaşmanın yanı sıra, fiyatlar konusunda da bilgi sahibi olmalarını sağlıyor

ekran-goruntusu-2023-09-19-190759.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.