Ankara Haber: Çankaya'da Ücretsiz Tarım Eğitimleri Başlıyor!

Ankara Haber: Çankaya'da Ücretsiz Tarım Eğitimleri Başlıyor!
Çankaya Belediyesi, Kent ve Tarım Hobi Evlerinde 27-28 Eylül'de başlayacak. Güz Dönemi tarım ve bahçıvanlık eğitimleri Başkentlilere ücretsiz sebze ve meyve yetiştiriciliği eğitimi sunuyor. Mutlukent ve Ata Kent Tarım Hobi Evleri’nde başlıyor.

Çankaya Belediyesi, kent sakinlerini toprakla buluşturma hedefiyle Kent ve Tarım Hobi Evlerinde 2023 Güz Dönemi için tarım ve bahçıvanlık eğitimleri düzenliyor. 27-28 Eylül tarihlerinde Mutlukent ve Ata Kent Tarım Hobi Evleri’nde başlayacak olan eğitimler, Başkentlilere ücretsiz sunulacak.

park-bahceler-kent-ve-tarim-kent-bostani-uygulamalari-2.jpg

Bu eğitimlerle katılımcılara yerel tohumun önemi, temel sebze yetiştiriciliği, sebze hastalıkları ve kompost yapımı gibi konularda bilgiler aktarılacak. Ayrıca, gül, çalı ve meyve ağaçlarının budama teknikleri de kurs kapsamında öğretilecek. Aldıkları teorik bilgileri kent bostanında pratiğe dökmek isteyen kursiyerlere bu fırsat da sunulacak.

2020-02-19-park-bahceler-kent-ve-tarim-evi-mutlukent-17.jpg

Çankayalılar için 45 kontenjanla sınırlı olan Ata Kent ve Tarım Hobi Evi'ne başvurular başladı. Mutlukent Kent ve Tarım Hobi Evi’nde düzenlenecek eğitimlere ise kontenjan sınırlaması olmadan katılım sağlanabilecek. Eğitimlerin gerçekleşeceği adres: Mutlukent Mah. 1918 Sk. M. Ali Gürer Parkı Yanı Ümitköy ve süreci 6 Aralık 2023'te son bulacak.

ekran-goruntusu-2023-09-19-193652.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.