Ankara Haber: Çankaya'da 3 Bin İlkokul Öğrencisine Sıcak Öğle Yemeği

Ankara Haber: Çankaya'da 3 Bin İlkokul Öğrencisine Sıcak Öğle Yemeği
Türkiye’de sosyal belediyeciliğe örnek bir ilke imza atarak, 3 bin ilkokul öğrencisinin sırasına kadar sıcak öğle yemeği götüren Çankaya Belediyesi, yeni eğitim döneminde de aynı uygulamaya devam ediyor.

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, “Bu zor günlerde ailelerimiz, çocuklarının beslenme çantasına ne koyacağız diye düşünmesin istedik. Bu desteğimiz devam edecek” dedi.

Çankaya Belediyesi, ekonomik açıdan sıkıntı yaşayan aileler ve çocuklarının yanında olmaya devam ediyor. Belediye Başkanı Taşdelen’in öncülüğünde, geçen eğitim döneminde başlatılan, ilkokul öğrencilerine sıcak öğle yemeği verilmesi uygulaması bu eğitim döneminde de sürüyor.

3 BİN İLKOKUL ÖĞRENCİSİ YARARLANIYOR

Çankaya Belediyesi görevlileri, hafta içi her gün hazırlanan sıcak öğle yemeklerini 3 bin ilkokul öğrencisinin sıralarına kadar götürüyor. Yemekler, beslenme saatinde öğrencilerin sıralarında hazır oluyor. Yemekler, hijyenik ortamda el değmeden hazırlanarak, sıcak tutan kaplarda okullara götürülüyor.

AİLELERİMİZİN VE ÇOCUKLARIMIZIN YANINDAYIZ

Çankaya Belediyesi olarak göreve geldiklerinden bu yana halkçı yönetim ve sosyal belediyecilik alanında çok sayıda projeye imza attıklarını kaydeden Taşdelen, "3 bin ilkokul öğrencimizin sıcak öğle yemeğini sıralarına kadar götürüyoruz. Gönül isterdi ki bu hizmete hiç ihtiyaç duyulmasın. Ancak yaşanan ekonomik zorluklar nedeniyle aileler çocuklarının beslenme çantasına ne koyacaklarını düşünür hale geldiler. Bu zor günlerde yanlarında olalım, katkı sunalım istedik. 4 bin üniversite öğrencisine de her akşam ücretsiz akşam yemeği veriyoruz. Belediyemizin imkânları ölçüsünde eğitim dönemi boyunca hem üniversitede okuyan gençlerimize hem ilkokul öğrencilerimize destek olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.