Son Dakika: Dilan Polat ve Engin Polat Gözaltına Alındı! Aile Dizisi Aslan’dan Olay Gönderme!

Son Dakika: Dilan Polat ve Engin Polat Gözaltına Alındı! Aile Dizisi Aslan’dan Olay Gönderme!
İstanbul'da Dilan ve Engin Polat'ın gözaltına alınması büyük yankı uyandırdı! Bu olayın ardından popüler dizi 'Aslan'ın son bölümündeki olaylı gönderimi, sosyal medyada tartışma yarattı. İşte detaylar...

İstanbul'da geniş kapsamlı bir mali soruşturma kapsamında, daha önce şüpheli olarak incelenen Polat ailesinden Dilan Polat ve Engin Polat, emniyet güçleri tarafından gözaltına alındı. Soruşturma, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın liderliğinde, Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yürütülüyor.

Polat çiftinin yanı sıra Sıla Doğu, Kürşat Polat ve Ahmet Gün isimli kişiler de operasyon kapsamında gözaltına alınırken, operasyonlar için İstanbul Emniyet Müdürlüğü Vatan Yerleşkesi'ne getirildi. Şüpheliler, sağlık kontrolünden geçirilerek Bayrampaşa Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

ekran-goruntusu-2023-11-01-102916.png

Para Aklama Şüphesi

Başsavcılık, Engin Polat ve Dilan Polat üzerinde "Suç Gelirlerinin Aklanması, Vergi Kaçakçılığı ve Kaçak Bahis" suçlamalarıyla soruşturma başlatıldı. Şirketlerde yapılan aramalarda birçok dijital materyal ve deftere el konuldu.

MASAK (Mali Suçları Araştırma Kurulu) tarafından hazırlanan ön inceleme raporunda, Polat ailesine ait üç farklı şirketten aileye ait diğer şirketlere, sahte faturalar aracılığıyla 200 milyon TL'nin üzerinden transfer yapıldığı belirlendi. Bu paraların ailelerin elindeki şirketler arasında dolaştırıldığı ve sonunda Engin Polat'ın sahibi olduğu Milda Gayrimenkul şirketinde toplandığı, burada ise gayrimenkul alımları ve araç satın alma işlemlerinin yapıldığı tespit edildi.

ekran-goruntusu-2023-11-01-103252.png

Dev Mali Operasyon Devam Ediyor

İstanbul merkezli kapsamlı operasyon kapsamında Ankara, Yalova, Ordu, Kırklareli ve Manisa illerinde toplam 43 adreste eş zamanlı baskınlar düzenlendi. Operasyonlarda 14 şüpheli gözaltına alındı ​​ve arama faaliyetleri devam ediyor.

Emniyet güçleri, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü ve yeni gelişmelerin olabileceğini belirtti.

ekran-goruntusu-2023-11-01-102946.png

Aile Dizisi Aslan’dan Olay Gönderme! Dilan Polat Tepki Gösterdi

Ünlü oyuncu Kıvanç Tatlıtuğ, yeni dizisindeki 'Aslan' karakteri aracılığıyla sosyal medyanın gösterişçi bakış açısına dikkat çekti. Aslan, iş ortaklarına yatırım tavsiyelerinde bulunurken, aynı zamanda sosyal medya hesapları üzerinden yapılan lüks yaşam gösterilerini eleştirdi. “Altın, pırlanta, yakut, zümrüt, elmas… Bunlara yatırım yapın, toplanan var." şeklinde verilen tavsiyeler, sosyal medya paylaşımlarının toplumun yarattığı olumsuz dikkat çekme amacıyla sonlandırıldı.

Aslan karakteri, "Paranızı insanların gözüne sokmayın. Sosyal medyada popüler olduğunu biliyorsunuz. Ancak gösteri yapmak neden? Toplumda herkesin durumu farklı. sözleriyle sosyal medya kullanıcılarına mesaj gönderdi.

ekran-goruntusu-2023-11-01-103124.png

Ancak bu sahnede sosyal medya fenomeni ve iş kadını Dilan Polat'ı rahatsız etti. Dilan Polat, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, “Yazık çok yazık. Gerçekte yaşamadığımız şeylerle bir diziye malzeme yapıldık. Allah'ın bilgilerini bildiği gibi yapsın.” tasarruf kullanıldı. Bu yorum, Polat'ın dizi karakterinin doğrudan kendisine yönelik bir eleştiri olarak algılandığını gösteriyor.

Dizi ve Polat'ın tepkisi, sosyal medya kullanıcıları arasında geniş yankı buldu ve birçok kişi bu konuda kendi kayıtlarını paylaştı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.