Simpsonlar'dan Yeni Bir Tahmin Daha! Elon Musk ve Uzay Kazası Senaryosu Ağızları Açık Bıraktırdı!

Simpsonlar'dan Yeni Bir Tahmin Daha! Elon Musk ve Uzay Kazası Senaryosu Ağızları Açık Bıraktırdı!
Kült animasyon serisi The Simpsons, tarihin en uzun soluklu dizilerinden biri olarak, yıllar boyunca geleceğe dair öngörüleriyle sıkça gündem oluşturdu. İşte en son ki kehanetleri...

Dizi, Donald Trump'ın başkanlığı, önemli olimpiyat olayları, çeşitli doğal afetler ve Disney-Fox birleşmesi gibi birçok gerçek olayı yıllar öncesinden tahmin etmişti. Şimdi ise Simpsonlar'ın 35. sezonunun "Susuzluk Tuzağı: Bir Kurumsal Aşk Hikayesi" adlı bölümü, yeni bir öngörüyle dikkatleri üzerine çekiyor.

Bölüm, Silikon Vadisi'nin ünlü "fake it till you make it" (başarana kadar numara yap) anlayışını eleştiren bir parodi belgeselini konu alıyor. Dizide, Elizabeth Banks tarafından seslendirilen Persephone isimli genç bir CEO, Bay Burns'ten, deniz suyunu içme suyuna dönüştürme hayali için finansal destek talep ediyor. Bu proje, Bay Burns'ü ve zengin arkadaşlarını büyük bir yatırım yapmaya itiyor.

ekran-goruntusu-2023-11-02-151651.jpg

Bölümün ilerleyen kısımlarında Bay Burns, Persephone karakterini manipüle ederek, kendisini dolandırıcılıkla suçlanan kadının çıkarları doğrultusunda yönlendirmeyi başarır. Burns, Persephone'a, önceki sahibinin Mars'a giden bir roketin uluslararası uzay istasyonuna çarpması sonucu zorla satmak zorunda kaldığı Twitter şirketini hediye ettiğini açıklıyor.

Bu sahne, sosyal medyada büyük yankı uyandırırken, dizinin hayranları bu kehanetin Elon Musk'ı işaret ettiğine emin. Musk'ın şirketi X'i - popüler adıyla Twitter'ı - satma ihtimaline ilişkin spekülasyonlar ve bu senaryonun ardında yatan uzay kazası tahmini, Simpsonlar'ın önceki başarılı öngörülerine dayanarak ciddi bir merak konusu haline geldi.

ekran-goruntusu-2023-11-02-151709.jpg​​​​​​​

Medya kişiliği ve Billions dizisinin ortak yaratıcısı Andrew Ross Sorkin ile yapılan sahne ise, Twitter'ın yeni sahibi Bay Burns'ün, Persephone hakkındaki tüm olumsuz tweet'leri kaldırtmasıyla ilgili bir gönderme içeriyor. İşte bu alışılmadık bölümün ardından sosyal medya kullanıcıları durumu kutlamak için bile paylaşımlar yapıyorlar.

Simpsonlar, Bu Kez Elon Musk ve Bir Uzay Kazasını İşaret Ediyor

"Simpsonlar Uzaydaki Büyük Kaza Tahmininde Bulunuyor: Elon Musk'ın Şirketi Satışa Çıkacak" başlıklı haberimiz, popüler kültürün keskin bir yorumunu ve diziyle ilişkili son spekülasyonları ele alıyor. Dizi, bir kez daha popüler kültür ve teknoloji dünyasında büyük bir konuşma başlattı ve hayranlar, The Simpsons'ın bu yeni tahmininin gerçeğe dönüşüp dönüşmeyeceğini merak ediyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.