Türkiye Dünyanın En Güçlü 8. Ordusu Oldu! Fransa ve Almanya’ya Tarihi Fark! Zamanında Çok Ambargo uygulamışlardı…

Türkiye Dünyanın En Güçlü 8. Ordusu Oldu! Fransa ve Almanya’ya Tarihi Fark! Zamanında Çok Ambargo uygulamışlardı…
2024 yılında Global Firepower tarafından yayınlanan "Dünyanın En Güçlü Orduları" listesinde Türkiye, önemli bir yükselişle 8. sıraya çıktı. Almanya 19. Sırada, Fransa 11. Sırada yer alırken Türkiye’den tarihi fark yedi.

Global Firepower tarafından her yıl yayınlanan "Dünyanın En Güçlü Orduları" listesinde Türkiye, 2024 yılında büyük bir sıçrama yaparak sekizinci sıraya yükseldi. Geçtiğimiz yıl 11. sırada yer alan Türkiye, üç basamak birden tırmanarak dünyanın en güçlü orduları arasında kendine daha da üst bir yer buldu.

Türkiye Dünyanın En Güçlü 8. Ordusu Oldu!

ABD merkezli Global Firepower'ın analizine göre, dünyanın en güçlü orduları sıralamasında ABD, Rusya ve Çin ilk üç sırada yer aldı. Türkiye'nin bu büyük yükselişi, özellikle teknoloji, insan gücü, saha dayanıklılığı ve hareket kabiliyeti gibi kriterlerde gösterdiği gelişmelere bağlanıyor.

2024 listesindeki bu önemli yükseliş, Türkiye'nin askeri alandaki gelişmelerini ve uluslararası arenadaki etkinliğini gözler önüne seriyor. Türkiye'nin bu başarısı, savunma sanayisindeki yenilikler ve gelişmeler ile destekleniyor.

ekran-goruntusu-2024-01-10-111347.png

İlk üç sırada yer alan ABD, Rusya ve Çin'in ardından, Hindistan, Güney Kore, Birleşik Krallık ve Japonya gibi ülkeler sıralamada Türkiye'yi takip ediyor. Türkiye'nin bu sıralamada sekizinci olması, ülkenin askeri gücünün dünya genelindeki önemli bir yere sahip olduğunu kanıtlıyor.

ekran-goruntusu-2024-01-10-111325.png

Dünyanın En güçlü 20 ülke Sıralaması!

İşte dünyanın en prestijli askeri güç sıralamasına göre ilk 20'de bulunan ülkeler...

1- ABD

2- Rusya

3- Çin

4- Hindistan

5- Güney Kore

6- Birleşik Krallık

7- Japonya

8- Türkiye

9- Pakistan

10- İtalya

11- Fransa

12- Brezilya

13- Endonezya

14- İran

15- Mısır

16- Avustralya

17- İsrail

18- Ukrayna

19- Almanya

20- İspanya

Fransa ve Almanya’ya Tarihi Fark!

Global Firepower'ın sıralamasında Türkiye'yi Pakistan ve İtalya izliyor. Listede yer alan diğer ülkeler ise Fransa, Brezilya, Endonezya, İran, Mısır, Avustralya, İsrail, Ukrayna, Almanya ve İspanya olarak sıralanıyor.

Bu sonuç, Türkiye'nin askeri alanda attığı adımların ve yaptığı yatırımların meyvelerini vermeye başladığını gösteriyor. Özellikle son yıllarda savunma sanayisine yapılan yatırımlar ve teknolojik ilerlemeler, Türkiye'nin askeri gücünü artıran temel faktörler arasında yer alıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.